Izvor: Tanjug
13.12.2023 u 14:34
0

DRŽAO LJUDE KAO ROBOVE: Optužnica protiv osumnjičenog da je držao muškarca i ženu ZATOČENE

Više javno tužilaštvo u Pančevu podiglo je optužnicu protiv L.LJ. (34) iz Nikolinaca, zbog sumnje da je jednog muškarca i jednu devojku tretirao kao robove, kako bi mu otplatili izmišljene dugove.

STRAVIČAN SUDAR U OBRENOVCU: Jedna osoba poginula na licu mesta

Optužnicom mu je stavljeno na teret da je izvršio dva krivična dela trgovina ljudima za koje je propisana kazna zatvora od tri do 12 godina, saopšteno je iz tog tužilaštva. Sumnja se da je L.LJ. od druge polovine 2021. godine do 17. novembra 2022. godine u Nikolincima vrbovao i držao muškarca (52) i devojku (25), zloupotrebom njihovih teških materijalnih i ličnih prilika.

Okrivljeni se tereti da je navedene radnje preduzimao u cilju eksploatacije njihovog svakodnevnog rada u domaćinstvu, kako bi oštećeni isplatili nepostojeće dugove koje im je nametnuo okrivljeni. Sumnja se da je optuženi sa njima uspostavio odnos sličan ropstvu, a prema oštećenom je održavao taj odnos primenom sile i pretnji, pri čemu im je oduzimao i novac koji su stekli po osnovu socijalne pomoći.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter