Izvor: HAPPBSC
31.03.2024 u 21:44
0

EVO ŠTA ZNAČI ŽUTA POTRAGA: Interpol je raspisao potragu za nestalom Dankom Ilić (2),

Interpol je raspisao potragu za nestalom Dankom Ilić (2), kojoj se svaki trag gubi u utorak oko 13.45 časova u Banjskom polju kod Bora.

U pitanju je žuta potraga, odnosno potraga za nestalim licima. U ovom slučaju, podaci se mogu menjati na svakih sat vremena, odnosno mogu biti ažurirani.

Izneti su i detalji po kojima Danka može biti prepoznata. U pitanju su ušna resa i mladež tamne boje nepravilnog oblika na levoj nadlaktici.

Obaveštenja INTERPOL-a su međunarodni zahtevi za saradnju ili upozorenja koja omogućavaju policiji u zemljama članicama da razmenjuju ključne informacije u vezi sa kriminalom.

Obaveštenja izdaje Generalni sekretarijat na zahtev Nacionalnog centralnog biroa INTERPOL-a zemlje članice i stavljaju se na raspolaganje svim  zemljama članicama da ih konsultuju u našoj bazi podataka obaveštenja.

Obavještenja se također mogu izdati na zahtjev Međunarodnih krivičnih tribunala i Međunarodnog krivičnog suda da se traže osobe koje se traže zbog počinjenja zločina iz njihove nadležnosti, posebno genocida, ratnih zločina i zločina protiv čovječnosti. Mogu se izdati i na zahtev Ujedinjenih nacija u vezi sa sprovođenjem sankcija koje je uveo Savet bezbednosti.

Većina Obaveštenja je samo za policiju i nije dostupna javnosti. Međutim, izvod Obaveštenja se može objaviti na ovom sajtu ako zemlja molilja želi da upozori javnost ili zatraži njihovu pomoć. Sva posebna obaveštenja Ujedinjenih nacija su javna.

Žuto obaveštenje: Da pomogne u lociranju nestalih osoba, često maloletnih, ili da pomogne u identifikaciji osoba koje ne mogu da se identifikuju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter