Izvor: K1
31.03.2024 u 22:09
0

MAJOR POLICIJE O NESTANKU MALE DANKE! Ona učestvuje u POTRAZI i otkriva u kom pravcu se ide dalje

odala je da i dalje kvadovi obilaze i helikopteri nadleću teren

Major policije Bojana Otović Pjanović govorila je  o nestanku Danke Ilić (2), i tom prilikom otkrila kako teče potraga za devojčicom koja je nestala u Boru u utorak u 13.45 sati.

Ona je rekla u kom pravcu se dalje ide sa potragom za nestalom devojčicom.

HIT TVIT PRINT SCREEN

– Pa prvo što bih rekla je da su policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova od samog početka prijavili događaj koji se desio, preduzeli sve neophodne mere i radnje na pronalasku devojčice, da bismo potvrdili relevantnost same prijave, pre nego što bi se i aktivirao dobro poznati sistem za hitnu intervenciju – rekla je na samom početku, pa nastavila:

– Naravno to, pošto je, danas sam baš čula par komentara, granični prelazi, čitamo natpise u novinama, ona je mogla preći granicu sa Bugarskom, to je sat vremena odatle. Aktiviranje ovog sistema ne znači da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova ne preduzimaju druge obavezne mere i radnje koje se preduzimaju… I u sličnom pa i u ovom. Znači, mi, kada kažem pri ispitivanju verodostojnosti prijave o nestanku deteta, to je niz mera koje se preduzimaju da vidimo da li je apsolutno neophodno aktivirati sistem pronalaska koji je 23. oktobra prošle godine stavljen u upotrebu – rekla je i dodala:

– Što znači da su nalozi za pojačanu graničnu kontrolu prelaska granica u svim pravcima istog trenutka dati, a nakon ispitivanja verodostojnosti i stavljanja na snagu navedene platforme su preduzeti i preduzimaju se i druge mere – rekla je ona.

– Kada kažem preduzimanje svih neophodnih mera, mi u ovom trenutku preispitujemo svaku činjenicu kao da ima osnovana sumnja, a ne osnov sumnje na najmanji nivo podozrenja da je neko sumnjiv za neko krivično delo. Videli ste i u vašoj najavi da se radila i kontrola kanala koji odvodi vodu iz Borskog jezera u fabriku „Zijin“, zato što se u samom krugu porodične kuće nalazi upravo ta jedna šahta, da bismo izbacili sumnju da uopšte eventualno i najmanji nivo podozrenja da se možda telo nalazi zbog eventualnih krivina itd – rekla je ona.

– Znači, ono što su stručnjaci ovom prilikom, zaista moram da kažem jer sam ponosna na upravu kriminalističke policije i na Ministarstvo unutrašnjih poslova, na spremnost profesionalaca da budu prisutni na terenu, da se ne štede… moje kolege iz uprave kriminalističke policije i policijske uprave u Boru su i sada na poslu. Meni je žao što sam morala danas da ih napustim i da dođem ovde. Oni i dalje rade, od načelnika uprave kriminalističke policije koji je bukvalno u svakom trenutku na telefonskoj vezi, do načelnika službe za suzbijanje kriminala, Nemanje Đurana koji nosi najveći teret svega ovog u smislu organizacije, koordinacije i izveštavanja, što je negde kod nas pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova veoma bitno, a da ne pominjem ministra koji je i svojim neposrednim prisustvom sa načelnikom Đuranom i načelnikom Policijske uprave Bor, načelnicima OKP-a i celokupnim timovima profesionalaca koji su došli sa teritorije cele Srbije, bio na neposrednom postupanju i lično, kao čovek i profesionalno, izvršio neposredan uvid i učestvovao i u pretrazi terena sa svima nama, nesebično da bismo dobili ili eliminisali onaj najmanji osnov podozrenja da nam se nešto ne bi desilo ili propustili – rekla je ona.

Dodala je da i dalje kvadovi obilaze i helikopteri nadleću teren.

– Radi se preispitivanje svih činjenica i okolnosti i moramo odraditi rekonstrukciju događaja da bismo bili sigurni kako je moglo doći da dete sa određene površine prostora napusti krug prostora i tako dalje… – rekla je.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter