Izvor: Kurir
02.05.2024 u 14:55
0

GLAVA JOJ JE BILA OBLIVENA KRVLJU: Svedoci HORORA kod Srpske Crnje za KURIR: Pozvala sam sestru i kroz plač rekla ŠTA SAM VIDELA

Telo Stojanke T. (74) iz Srpske Crnje, u sredu, 1. maja, pronašla je njena dobra prijateljica Mira.

Penzionerkino telo krvave glave i otvorenih očiju zatekla je u sobi kuće, u kojoj je Stojanka živela sama. Bilo joj je sumnjivo što se dva dana nije javljala na telefon, a veza je, kako kaže, stalno bila zauzeta. Prijateljice su se poslednji put videle u ponedeljak:

– Najpre sam u utorak otišla do njene kuće. Bila je otključana. Vikala sam je, nije se odazivala. Od nje nije bilo ni traga ni glasa. Već tada sam naslutila da nešto nije u redu. Stojanka se uvek zaključavala – priča Mira i teškom mukom opisuje ono što je, dan kasnije, zatekla u Partizanskoj ulici:

– Prethodno sam pozvala Stojankinu sestru koja živi u Beogradu i prenela joj svoja saznanja. Dozvolila mi je da uđem u Stojankinu kuću i proverim šta se dešava. Čim sam ušla unutra i pažljivije pogledala u pravcu sobe, zatekla sam strašan prizor. Stojanka je u odeći ležala na leđima iza fotelje. Glava joj je bila oblivena krvlju, a oči širom otvorene. Usta su takođe bila otvorena. Telefon je bio na fotelji, pa je zato i veza bila u prekidu. Da li je neko bacio telefon ili je njoj ispao, to ne mogu da tvrdim. Stojanka je patila od visokog krvnog pritiska i bila slaba na nogama. Inače je bila krupna žena – kaže Mira.

Pod utiskom strašnog prizora izletela je iz kuće u dvorište u počela da vrišti i plače:

-Pored mene je bila još jedna komšinica. Pozvala sam ponovo Stojankinu sestru. Kroz plač sam joj opisala to što sam zatekla u sobi. Potvrdila mi je da odmah kreće u Srpsku Crnju. U međuvremenu, alarmirala sam Hitnu pomoć. Lekarka našeg Doma zdravlja mogla je samo da konstatuje smrt. Došla je i policija.

Nekoliko sati su bili u Stojankinoj kući i ispred nje- ispričala je Mira za Kurir. Stojanka je, kaže njena prijateljica, bila penzionerka:

– Znam šta je samoća jer i ja živim sama. Stojanka je volela puno da priča, da se šali. Bila je pružene ruke. Jako sam uznemirana. Iz tog razloga ne želim da se fotografišem. Velika je ovo tuga za njenu decu, sina i ćerku koji ne žive u Srpskoj Crnji, ali i za Stojankinu sestru. I meni je srce slomljeno. Stojanka je bila voljena i poštovana u selu. Mnogo mi je žao što je više nema – poručila je Mira. U Partizanskoj ulici vrvelo od policije

I dan nakon što je u ovoj kući pronađeno staričino telo obliveno krvlju, u Partizanskoj ulici bilo je dosta policije.

Operativci zrenjaninske policije“češljali” su dvorišta susednih kuća i u razgovoru sa komšijama pokušavali da sklope kockice krvavog mozaika. Telo je poslato na obdukciju u u novosadski Zavod za sudsku medicinu.

Tek kad obducenti završe posao, biće poznato kako je nastupila smrt. Istraga u toku.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter