Izvor: Tanjug
18.10.2022 u 10:54
0

HAPŠENJE U „VODOVODU“ ZAJEČAR: Osumnjičeni (38) zloupotrebio službeni položaj i načinio štetu veću od 54 miliona dinara!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu uhapšili su N.Š (38) zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja, saopštio je MUP.

Navodi se da je osumnjičeni kao odgovorno lice JKP „Vodovod“ Zaječar pre dve godine ugovorio sa jednom firmom da će im to preduzeće isporučivati takozvanu tehničku vodu po ceni od 38 dinara po metru kubnom bez PDV-a, iako je znao da „Vodovod“ u sistemu vodosnabdevanja na toj lokaciji ima samo pijaću vodu čija je cena za privredu 141,5 dinara po metru kubnom bez PDV-a.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Po nalogu osumnjičenog „Vodovod“ je u periodu od aprila 2020. do jula 2022. godine isporučio toj firmi 324.301 kubnih metara pijaće vode na traženoj lokaciji, a fakturisao kao tehničku vodu, čime joj je pribavio korist u iznosu od 35,68 miliona dinara.

Sumnja se i da je N. Š. 2019. godine usmeno dogovorio sa odgovornim licem iste firme, da izgrade crpnu stanicu koja nije predviđena i nije bila potrebna po postojećem projektu vodosnabdevanja u toj zoni, čija je izgradnja koštala 19,04 miliona dinara.

MISTERIOZNA SMRT KOD ZAJEČARA: Nađen mrtav ispod traktora

Kako se navodi, tim radnjama osumnjičeni je pričinio štetu JKP „Vodovod“ Zaječar u iznosu od 52,6 miliona kao i budžetu Srbije u iznosu od 2.12 miliona dinara na ime neobračunatog PDV-a na stvarno isporučenu pijaću vodu.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti biti sproveden u nadležno tužilaštvo.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter