Izvor: Novosti
02.04.2022 u 10:59
0

ISPOVEST POVREĐENOG RUDARA: Sve se brzo odigralo, onesvestio sam se i pao

Dan žalosti proglašen je u mestima gde su živela osmorica rudara koja su juče poginula u jami rudnika uglja „Soko“. Šestorica poginulih rudara su iz Aleksinca, jedan iz Sokobanje, jedan iz Trgovišta.

Slađan Dimitrijević, jedan od rudara zbrinutih u Aleksinačkoj bolnici oporavio se od trovanja metanom u u jučerašnjoj nesreći u rudniku.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kako kaže, sve se odigralo vrlo brzo i da su spašeni prisebnošću starijeg kolege.

– Bili smo na radilištu i jedan stariji kolega rekao je: Metan! Krenuli smo da se povlačimo prema izlazu. Međutim, onesvestio sam se i pao. Sledeće čega se sećam je da me neko vuče i da dišem svež vazduh –  rekao je Dimitrijević.

On je kazao da nije imao druge tegobe osim gubitka svesti. Rekao je da je još pod utiskom onoga što se dogodilo i da će ga to što se dogodilo sigurno sustići narednih dana.

Podsetimo, u nesreći koja se juče dogodila u rudniku „Soko“ kod Sokobanje poginulo je osmoro radnika a dvadeset ih je povređeno.

Preminuli su rudari Darko Zlatković (1979), Nenad Trivunac (1985), Radovan Grujić (1975), Petar Petrović (1991), Branko Čokorilo (1966), Branislav Zlatanović (1967), Bratislav Živković (1963) i Bojan Stajić Bojan (1988).

Prvi deo istrage je pokazao da su se stradali rudari ugušili od velike količine metana. NJihova tela su na Institutu za sudsku medicinu u Nišu.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter