Izvor:
20.04.2017 u 14:29
0

ISTRAGA U SLUČAJU „ĐERAM“ OKONČANA: Šutanovac oprostio batine!

Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac nije se pridružio krivičnom gonjenju četvorice napadača koji se sumnjiče za napad na njega i tuču sa demokratama na pijaci „Đeram“ u Beogradu od pre godinu dana.

Istraga u slučaju „Đeram” je upravo okončana i na potezu je tužilaštvo, koje treba da odluči da li će protiv četvorice mladića zbog halabuke na pijaci podići optužni predlog, ili će na ovaj slučaj staviti tačku.

Šutanovac je u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan kao oštećeni i kao svedok. Posle saslušanja svih aktera tuče i svedoka bilo je indicija da će istraga biti proširena i da će se i on naći na listi osumnjičenih, ali se to na kraju ipak nije desilo.

Incident se dogodio 27. marta 2016. na pijaci „Đeram“ u Beogradu. Na necenzurisanom snimku, koji je „Alo!” objavio samo dan posle tuče, jasno se vidi da je Šutanovac prvi prišao mladićima i udario jednog od njih. Ovaj snimak napada je bacio drugačije svetlo na događaj i ukazao da krivica nije samo na jednoj strani.

Kako saznajemo, Stefan Konstantinović, jedan od četvorice osumnjičenih za tuču, izjavio je da ga je Šutanovac prvi udario po glavi! Naveo je da Igor Milikić zvani Četnik (39), koji je u ovom slučaju prvookrivljeni, ima tezgu na pijaci i da je sa dvojicom prijatelja svratio kod njega na pivo.

Šutanovac je pričao sa dve babe. Dobacili smo joj da ga ne sluša, na šta je on uzvratio: „Šta hoćete, je… li vam mamu?” Bilo je psovki sa obe strane, a onda me je Šutanovac prvi udario po glavi – rekao je Konstantinović u istrazi.

Međutim, Šutanovac je tvrdio da su mladići prvi nasrnuli na njega:

Taj momak me je prvi povukao za karticu, akreditaciju koju sam imao, zbog čega sam ga odgurnuo. Nije tačno da sam ga prvi udario – pravdao se Šutanovac.

Žena koja je na ulici prodavala ukrase za uskršnja jaja izjavila je za medije da su navijači prvi počeli s vređanjem, ali da je tuču izazvao funkcioner DS-a.

Šutanovac je prvi ošamario jednog mladića ispred cvećare i izazvao tuču. Demokrate su postavljale štand, a malo dalje su bili navijači, koji su krenuli na utakmicu. Problem je nastao kada je došla TV ekipa da snima demokrate. Momci su počeli da im dobacuju: „Što njih snimate, ojadili su ovu zemlju?!”, „Žuti lopovi!“ Demokrate su tada nasrnule na mladiće, a Šutanovac je jednog ošamario. Vukla sam ga i govorila mu da ne dira decu, ali on nije hteo da stane – izjavila je prodavačica pre godinu dana.

Šutanovac je juče potvrdio da je odustao od krivičnog gonjenja mladića jer smatra da nisu imali loše namere i da nije na njemu da presuđuje o ovom događaju.

alo.rs
foto:youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter