Izvor: kurir
07.06.2024 u 15:19
0

IZREŠETALI „ŠKALJARCA“NA ULICI: Sud u Malagi osudio plaćene ubice UMEŠAN I BELIVUKOV KLAN!

Sud u Malagi osudio je Miloša M. na 18 godina zatvora, a srpskog državljanina Nemanju Simića na šest meseci manju kaznu zbog toga što su 2. juna 2020. u centru Marbelje u Španiji ubili "škaljarca" Miloša Peruničića (41). Kako prenose španski mediji, sud je odredio i da porodici žrtve isplate 50.000 evra.

Sud u Malagi osudio je Miloša M. na 18 godina zatvora, a srpskog državljanina Nemanju Simića na šest meseci manju kaznu zbog toga što su 2. juna 2020. u centru Marbelje u Španiji ubili „škaljarca“ Miloša Peruničića (41). Kako prenose španski mediji, sud je odredio i da porodici žrtve isplate 50.000 evra.

Peruničić, koji je i sam osuđivan ranije, ubijen je dok je na pešačkom prelazu a utvrđeno je da su osuđeni bili plaćeni za zločin kao i da je on likvidiran u ratu škaljarskog i kavačkog klana . Milošu M. u kaznu je uračunato i šest meseci zatvora, koliko je dobio za falsifikovanje isprava, pošto je kod sebe imao lažna dokumenta.

– Sud smatra da je dokazano da su osuđeni 2. juna 2020. u dogovoru, za novčanu naknadu, motorom došli do Ulice Artura Rubinštajna. Žrtvu su čekali skoro sat vremena, maskirani kacigama i maskama, kako ne bi bili identifikovani – navodi se u presudi.

Kako prenose španski mediji, opisano je da se Perunović pojavio oko 13.50 sati na ulici. Ranije se pisalo da je Simić bio obučen u mornarsko odelo.

– Nemanja Simić prišao mu je s leđa dok je prelazio pešački prelaz. Pucao mu je četiri puta u leđa iz poluautatske puške. Kada je Perunović pao na zemlju, ponovo je pucao u njega i ispalio ukupno 12 hitaca. Kada je Simić „završio posao“ Miloš M. koji ga je čekao na motoru došao je do njega i zajedno su punim gasom pobegli s mesta zločina – navodno je napisano u presudi.

Istražitelji su otkrili tokom postupka i da su dvojica egzekutora „škaljarca“ prethodno iznajmila kuću u Esteponi, u kojoj su boravili danima pre izvršenja zločina, a u kojoj su se krili i posle surove likvidacije usred bela dana. Kada su iz pripadnici španske policije identifikovali i locirali, tokom pretresa iznajmljene kuće, navodno su pronašli vozačku dozvolu, ličnu kartu i pasoš Hrvatske sa fotografijom Miloša M., koji je koristio ime i Nikola Dević, a dokumenta imao na ime Ante K., ali i detaljne skice, mape i planove za likvidaciju.

O ubistvu Miloša Peruničića u Marbelji, pred Specijalnim sudom u Beogradu, govorio je i svedok saradnik u postupku protiv Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, Srđan Lalić. Lalić je otkrio da je Peruničić bio kum jednog od vođa škaljarskog klana Alana Kožara, koji je u julu 2020. ubijen na ostrvu Krf.

– Nemanja Simić Simke i Džigins Kan boravili su u Španiji. Simke je imao poternicu zbog pucnjave kod nekog tržnog centra na Karaburmi, a i ovaj drugi je bio pod poternicom. Peruničic je bio kum Alana Kožara. Miljković je preko šuraka saznao da je Peruničić tamo u Marbelji i odradio je pripremu ubistva – rekao je Lalić pred Specijalnim sudom u Beogradu i potvrdio da je Simić pucao u Peruničića.

– Simke je pucao na njega na onom pešackom prelazu, a Džingis je bio vozač. Imali su neke probleme sa motorom, nije hteo da upali, pa su nađene neke potkape sa njihovim DNK i uhapšeni su. Krili su se u Marbelji, ja sam obezbedio skaj aparate, poslao ih preko renta-kara, a posle smo im ubacili i kada su uhapšeni – otkrio je Lalić ulogu pripadnika Belivukovog klana u zločinu u Marbelji.

Inače, Peruničić je samo osam meseci pre nego što je ubijen izašao iz zatvora u kom je služio kaznu od šest godina zatvora zbog trgovine drogom. Navodno je u Španiju došao 2013. i to pod imenom Slaviša Z. i državljanstvom Bosne i Hercegovine. Godinu dana kasnije je bio uhapšen na jedrilici na kojoj je pronađen kokain.

On je inače robijao i u Srbiji, gde je odslužio takođe kaznu od šest godina zatvora zbog čuvene pljačke Delta banke 2003. u Beogradu, a njegovo ime pominjalo se i u vezi sa ubistvom vlasnika hrvatskog Nacionala Ive Pukanića 2009. u Zagrebu. U trenutku kada je ubijen u centru Marbelje, snimao je glasovnu poruku na telefon. – Neko puca, pucaju – čuje se navodno na snimku koji je Peruničić poslao. Na snimku se osim njegovih povika čuje i kako odjekuju hici

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter