Izvor: happybsc
09.10.2023 u 20:50
0

Kriminalna grupa koja je „pala“ u velikoj akciji MUP povezana sa kokainom koji je zaplenjen u Rumuniji prilikom prevrtanja broda

Pomenuta kriminalne grupa tereti se za šverc 782 kilograma marihune na graničnom prelazu Vatin, a prema saznanjima sumnja se da su povezani sa slučajem zaplene kokaina 2019. u Rumuniji, kada je došlo do prevrtanja broda s drogom.

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Miroslava Starčevića, Predraga Stojića, Zorana Jovanovića, Miloša Milovanovića, Marka Milovanovića, Stefana Nakića, Srđana Đurića i Marka Simića zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Pomenuta kriminalne grupa tereti se za šverc 782 kilograma marihune na graničnom prelazu Vatin, a prema saznanjima sumnja se da su povezani sa slučajem zaplene kokaina 2019. u Rumuniji, kada je došlo do prevrtanja broda s drogom.

FOTO TEŽAK SUDAR U PANČEVU: Voz udario automobil, vozilo potpuno uništeno

Nedavno uhapšeni pripadnici kriminalne grupe danas su saslušani, a sumnja se da je njihov vođa upravo Starčević koji je „pao“ maja ove godine.

„Javno tužilašto za organizovani kriminal je nakon saslušanja sedmorice osumnjičenih koji su dostupni nadležnim organima Srbije predložilo sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu da se u odnosu na sva lica odredi pritvor. Osumnjičeni su se branili ćutanjem“, navodi se u saopštenju tužilaštva i dodaje:

„Ova organizovana kriminalna grupa je u periodu od 12. februara 2020. do 16. marta 2020. na teritoriji Republike Albanije i Republike Srbije kupovala, prenosila i posredovala u kupovini i prodaji opojne droge – marihuana. Samo u jednoj od zaplena (2. 3. 2020. )pronađeno je i oduzeto 782 kilograma opojne droge marihune na graničnom prelazu Vatin. U toku predistražnog postupka prikuljeni su dokazi koji se odnose na korišćenje Skaj aplikacije putem međunarodne pravne pomoći“.

Prema nezvaničnim saznanjima Nova.rs, pomenuta grupa dovodi se u vezu sa zaplenom više od tone kokaina u Rumuniji, koji je otkriven nakon što se prevrnuo brod u Crnom Moru, a droga isplivala.

Inače, droga je bila sakrivena u duplom dnu broda. Zbog celog slučaja tada su uhapšena dvojica Vranjanaca, Nenad Cvetković i Tode Krstić, koji su naknadno osuđeni.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter