Izvor: informer.rs
23.12.2023 u 21:33
1

LIKVIDACIJA U KAFIĆU: Fantom izrešetao Cerku i kuma

Vlasnik kafića "Plavi jahač' Veljko Cerović Cerka (43) i njegov kum Ranko Vasiljević Rustikal (40) likvidirani su 23 decembra 2001. Pre tačno 22 godine.

I dalje nepoznati maskirani ubica, sa „fantomkom“ na glavi, ušao je oko 21.30 sati u poznati lokal na Studentskom trgu 21 i iz „škorpiona“ zapucao na Cerovića i Vasiljevića, koji su sedeli za stolom.

Cerka je ubijen na mestu, dok je Rustikal pogođen u glavu i preminuo je nekoliko sati kasnije u bolnici.

Ubica u crnoj odeći, visine oko 170 centimetara i star oko 30 godina, ušao je u kafić i odmah se uputio ka stolu za kojim su sedeli Cerović i njegov kum. Napadač je izvadio „škorpion“, sakriven ispod jakne, i ispalio desetak hitaca.

Ubica pobegao u punom gasu

ZVER OSLOBOĐENA OPTUŽBI?! Pretukao ženu šipkom sa ekserima, ide na lečenje umesto u zatvor?!

Kada su pogođeni Cerović i Vasiljević pali na pod, istrčao je i udaljio se ka Vasinoj ulici. Teško ranjeni Vasiljević je prevezen u Urgenti centar, ali je, uprkos lekarskoj pomoći, ubrzo preminuo. Preživeo je samo šanker.

Policija je odmah nakon pucnjave blokirala okolinu „Plavog jahača“. Proveravana su sva vozila, a kada su pokušali da zaustave „golf“ u Brankovoj ulici, vozač je dao gas i pobegao. Raspisana je potraga, međutim, taj automobil nikad nije nađen.

Cerović je u Beograd došao iz Sarajeva, po izbijanju rata u BiH. Važio je za neformalnog lidera takozvane „bosanske ekipe“ u glavnom gradu Srbije i navodno je bio blizak grupi „Amerika“.

Posle izvesnog vremena zakupio je kafić „Plavi jahač“, bio je vlasnik nekoliko trafika i kluba sa poker aparatima „Multiklub“. Pričalo se i da je držao nekoliko lokala u Republici Srpskoj, na Jahorini. Cerovićev kum Vasiljević takođe je početkom rata u Bosni došao u Beograd.

Motiv za njihovu likvidaciju ostao je do danas neresvetljen, mada se spekulisalo da je u njih pucao kontroverzni Ivan Delić iz Budve, koga su mediji povezivali sa više nerazjašnjenih ubistava, među kojima i nekadašnjeg ministra odbrane Pavla Bulatovića.

Veljkov naslednik je Luka Cerović, koji je uhapšen pre godinu dana kao visokopozicionirani pripadnik zloglasnog „vračarskog klana“ (ogranka „kavačkog klana“) na čijem čelu je odbegli Nikola Vušović Džoni.

Luka i Džoni su odrasli u istom kraju, ali je prijateljstvo između njih dvojice bilo turbulentno, pa su se jednom prilikom posvađali i Vušović je 2009. pucao na svog druga Cerovića u Ulici Nikodima Milaša. 

ZLI PORUČNIK „TEŽAK“ 50 MILIONA EVRA: Ovaj policajac je glavni čovek kavačkog klana

Luka je preživeo ovaj napad i za njim je 2012. bila raspisana poternica zbog napada na izvesnog Andriju Rakulju u jednom parku na Vračaru. Rakulja je tom prilikom teško povređen, Cerović je uhapšen, ali je uspeo da pobegne iz zatvora.

Sin mu najbliži saradnik Džonija sa Vračara

Džoni i Cerović su izgladili sporove i zajedno su se krili do 2013., kada su obojica uhapšeni na aerodromu u Amsterdamu i izručeni Srbiji. U međuvremenu, Cerović se ponovo našao na slobodi, sve do prošlog septembra, kada se, u pratnji advokata, predao.

Za njim je bila raspisana poternica jer je, kako se sumnja, podstrekavao tri osobe da iznude od jednog čoveka 15.000 evra. Od tada je u pritvoru. Spekuliše se da se na predaju odlučio, jer se iza rešetaka oseća sigurnije nego u gradu gde mu preti opasnost od suparničkog „škaljarskog klana“.

Za Džonija se veruje da se trenutno krije u nekoj od zemalja Latinske Amerike, odakle i dalje organizuje transport droge.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “LIKVIDACIJA U KAFIĆU: Fantom izrešetao Cerku i kuma”

  1. To se dogodilo dok su ovi „štrajkači glađu“ vodili državu, pa neka oni to i rešavaju. Pustite nas na miru sa obračunima krimosa od pre četvrt veka….

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter