Izvor: Kurir
08.05.2024 u 11:31
0

NESTANAK ANE KNEŽEVIĆ I DALJE MISTERIJA: Od nje ni traga, a veliku tajnu krije njen suprug David? SRBINA ODALI OVI NOVI DOKAZI!

Srpski državljanin David Knežević, suprug Ane Knežević (40) koja je nestala 2. februara u madridskom naselju Salamanka, uhapšen je pre dva dana zbog sumnje da je povezan sa nestankom bivše žene. Knežević je priveden na međunarodnom aerodromu u Majamiju čim je doleteo iz Beograda u kojem je živeo od februara, kad mu je bivša supruga misteriozno nestala.

 David Knežević je glavni osumnjičeni za nestanak Ane Knežević, koja je poreklom iz Kolubmije i koja je nestala dve nedelje nakon što je otišla u Madrid – preneli su španski mediji i dodali da je Knežević od nestanka supruge Ane bio u Srbiji sa kojom nije potpisan ugovor o ekstradiciji.

Iznajmio automobil

Kolumbijka je, da podsetimo, nestala početkom februara kada je muškarac, slične građe kao i David Knežević, viđen kako ulazi u zgradu u kojoj je stan Ane Knežević. Tada je kamera za video-nadzor zabeležila muškarca koji je sprejom prefarbao sočivo sigurnosne kamere, ali je kamera ipak uspela da zabeleži da je isti taj muškarac lepio selotejp na bravu u ulazu u zgradu kako bi, pretpostavlja se, sprečio bilo koga da uđe. Posle nekog vremena, ista osoba bila je snimljena kako izlazi iz lifta zgrade i to sa koferom!

Španska policija je uspela da identifikuje marku spreja koji je koristio muškarac, a istražitelji su potom uspeli da identifikuju prodavnicu u Madridu u kojoj je istog dana prodat sprej muškarcu koji je, kako pišu mediji, slične građe kao David Knežević. Mediji pišu i da je taj isti muškarac tada kupio i dve rolne selotejpa!

– Američka policija i FBI prikupili su dokaze da je reč o „prisilnom nestanku“ četrdesetogodišnje Kolumbijke. Sve oči su bile uprte ka američkom državljaninu rođenom u bivšoj Jugoslaviji, nakon čega je Kneževića španska policija, zajedno sa FBI, sačekala na međunarodnom aerodromu u Majamiju i uhapsila ga – rekli su izvori bliski istrazi.

Inače, istražitelji su izneli i druge dokaze, a tiču se iznajmljenog automobila sa zatamljenim staklima koji je David, prema rečima zaposlenih u rentakar agenciji, iznajmio u Srbiji i istim vozilom otišao u Španiju gde je navodno počinio zločin, nakon čega je pre vraćanja vozila, promenio tablice.

Tražio prevodioca

Istražitelji koji rade na ovom slučaju izneli su informacije o saznanjima da je Knežević samo dan posle Aninog nestanka kontaktirao poznanicu, takođe Kolumbijku, da mu prevede određene poruke na španski jezik. Ubrzo su istražitelji došli do saznanja da je upravo bilo reči o tekstualnim porukama poslatim navodno u Anino ime.

– Analizirajući Davidove poruke, policija je utvrdila da je 3. februara poslao poruku Kolumbijki da mu prevede na španski nešto što je potrebno njegovom prijatelju iz Srbije za potrebe pisanja scenarija. Poruke koje je Knežević zahtevao da se prevedu glasile su: „Upoznala sam nekoga divnog. Ima kuću na dva sata od Madrida. Sada idemo ka tamo i provešćemo nekoliko dana. Tamo gotovo da nema signala, javiću se kada se budem vratila“. A onda joj je poslao još jednu poruku: „Juče mi je posle terapije bila potrebna šetnja i prišao mi je na ulici! Neverovatna veza. Kao nikada ranije“ – pišu španski mediji.

Prijateljice zabrinute: Anine SMS poruke nisu ličile na njene

Pre nego što je Ana poslednji put viđena, njene prijateljice dobile su zabrinjavajuće SMS poruke s njenog mobilnog telefona. Poruke su bile na engleskom i španskom i u njima je Ana tvrdila da je, navodno, „ušla u burnu romansu“, kao i da je „donela odluku da pobegne sa svojim novim dečkom“.

Prijateljice nestale Kolumbijke tada su tvrdile da ne postoji šansa da bi Ana uradila tako nešto bez ikakvog objašnjenja.

– Ana se nikada ne bi upustila u nešto tako nesigurno. Uz to, ton i stil pisanja uopšte se ne podudaraju s tipičnom Aninom komunikacijom – izjavila je jedna od njenih prijateljica.

Imovina: Imali četiri kuće na Floridi, zajednički upravljali kompanijom

Pre nego što su se rastali, David i Ana su živeli u kući u Majamiju, čija je vrednost procenjena na 910.000 dolara. Oni na Floridi poseduju ukupno četiri kuće, od kojih se tri vode na Davidovo, a jedna na Anino ime. Problemi između njih su, navodno, nastali nakon što je Ana predložila da podele kompaniju EOKS „Technologi Solutions“ koja se nalazi na Floridi i kojom su zajednički upravljali, dok je David insistirao da njemu pripadne najmanje 75 posto vrednosti kompanije.

Iako su mediji pisali da je „Ana osećala strah prema suprugu“, njeni prijatelji poriču bilo kakvu naznaku da se Ana plašila muža ili da je doživela zlostavljanje. Prema rečima bliske prijateljice koja je i prijavila Anin nestanak nakon neuspešnih pokušaja da stupi u kontakt s njom, odmah je kontaktirala i Davida, ali je on odbio da pomogne u potrazi, da bi u toku potrage odbio i poligraf, što je ubrzo probudilo sumnje među članovima Anine porodice.

– Predložila sam mu da pomogne u potrazi, ali on nije došao. Kada sam ga ponovo pozvala on je rekao da je otputovao u Srbiju – objasnila je tada Anina prijateljica.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter