Izvor: Kurir
08.11.2023 u 22:50
0

SAČEKUŠA ZA SINA LEGENDARNOG ZVEZDINOG FUDBALERA: Vedran izrešetan na parkingu, ubica ni posle 3 godine nije otkriven! FOTO

Sin legendarnog fudbalera Crvene zvezde Srebrenka Repčića (68), Vedran Repčić (41) ubijen je na današnji dan pre tri godine u sačekuši na parkingu u naselju Braće Jerković u Beogradu. Ubica je ispalio u Repčića tri metka, nakon čega je pobegao. Do danas počinioc nije otkriven.

Tog 8. novembra 2020. ujutru Vedran je najverovatnije prepoznao napadača dok mu je ovaj prilazio. U panici, pokušao je da pobegne i sakrije se između parkiranih automobila, ali je ubica bio brži. Ispalio je u njega jedan hitac i, kada je ovaj pao ranjen između dva parkirana vozila, prišao mu je i iz blizine ga dokrajčio sa još dva metka u grudi.

Već bio na meti

Početkom novembra 2015. u Ulici Dragice Končar, u kojoj je živeo sa majkom, napadnut je Vedran Repčić. U toj pucnjavi on je teško ranjen. Na Vedrana su, prema podacima iz istrage, pucala dvojica nepoznatih napadača, a onda pobegli. Nezvanično, Vedran je na prevaru namamljen da izađe iz kuće, a onda je upucan sa više hitaca u grudi i glavu. Ipak, tada je uspeo da preživi. Mesecima je bio u komi i u bolnici, više puta je operisan, ali mu je metak ostao u glavi. Iako je znao ko je pokušao da ga likvidira, nikada to nije hteo da otkrije policiji.

– Kakav to čovek neko može da bude pa da puca u invalida i ubije ga – pitala se tog kobnog 11. novembra 2020. neutešna Vedranova majka Mira. – Kako neko takav može da ubije moje slabo i goloruko dete, koje se borilo za svaki dan života? I pre toga su pokušali da ubiju Vedrana, ali im nije uspelo. Sada su mi oduzeli sve moje, jedino moje.

O motivima ove surove likvidacije i sada može samo da se nagađa. Pretpostavlja se da je Repčić izrešetan zbog nekih neraščišćenih računa iz prošlosti i sumnjivih poslova kojima se bavio, s obzirom da je imao podeblji krivični dosije.

Osuđivan

Vedran Repčić bio je dobar znalac policijskih i sudskih organa. Svojevremeno proveo je deset godina u zatvoru zbog ubistva Predraga Milosavljevića, 1998. godine, prilikom pljačke. U to vreme bio je osumnjičen za još dva ubistva i više drugih krivičnih dela, koje je, navodno, počinio kao maloletnik. Ta dela je u početku istrage priznao, da bi kasnije sve opovrgao, pa je optužnica protiv njega „pala“ usled nedostatka dokaza.

Veruje se da ga je ubica prethodno pratio i da je bio dobro upoznat sa dnevnom rutinom svoje žrtve. Mesto ubistva je, inače, prometno ali niko nije video sam trenutak pucnjave.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter