Izvor: Blic
10.02.2024 u 09:10
0

SEKIROM PREKLAO ČLANOVE PORODICE: Unuk optužen za dvostruko ubistvo, nezapamćen zločin u Zmajevu

Marko iz Zmajeva koji se sumnjiči da je 5. jula 2022. godine usmrtio dedu po majci Dragana Manojlovića i njegovu sestru od ujaka Zoru Dakić naći će se pred sudskim većem Višeg suda u Somboru.

Kako za medije kažu iz Višeg suda u Somboru, okrivljenom M. P. rešenjem vanpretresnog veća od 26. decembra 2023. godine produžen je pritvor najduže do 2. marta 2024. godine.

-Pritvor je produžen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva – ovo stoga što iz spisa predmeta proizilazi osnovana sumnja da je nakon izvršenja dela za koje se okrivljeni osnovano sumnjivo tereti, isti napustio kuću pokojnog oštećenog i vozilom koje se nalazilo parkirano u dvorištu odvezao u nepoznatom pravcu i dao se u bekstvo, kako to stoji u obrazloženju navedenog rešenja vanpretresnog veća o produženju pritvora – pojasnila je Manela Operta Podunavac, portparolka Višeg suda u Somboru.

Dalje se navodi da je pritvor Marku P. produžen i zbog sumnje da bi mogao ponoviti krivično delo, te zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo za koje je zaprećena zatvorska kazna od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor, a to je lišenje života svog dede sa majčine strane i njegove sestre od ujaka.

UBISTVO IZ STRASTI: Policajac ubio devojku, pa presudio sebi

Beživotna tela Dragana i njegove sestre Zore, koja je prošle godine došla iz Hrvatske da živi kod njega, pronađena su 6. jula uveče, kada je Manojlovićeva ćerka pozvala policiju rekavši da ne može da stupi u kontakt sa njim. Rodbini i poznanicima je bilo sumnjivo što Dragan dan ranije nije prisustvovao sahrani rođene sestre u obližnjem Ravnom.

Podsetimo, dvoje starih ljudi usmrćeno je 5. jula udarcima sekirom, a policija je u kući dan kasnije zatekla užasan prizor. Oba tela su bila u lokvama krvi, a Dragan je bio izudaran gotovo do neprepoznatljivosti. Na ulaznim vratima je razbijeno staklo, a stvari u kući su bile ispreturane.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter