Izvor: Telegraf
10.02.2024 u 09:28
0

MESEC DANA OD SMRTI MARIČINE BEBE: Istraga privedena kraju, Srbija u suzama

Ukoliko se utvrdi da je porođaj bio nasilan, Ministarstvo zdravlja ima osnova da po službenoj dužnosti podnese krivičnu prijavu protiv lekara

U utorak će se navršiti mesec dana, kako je beba Marice Mihajlović iz Šida preminula nakon porođaja u porodilištu Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici, a kako se nezvanično saznaje za najdalje 7 dana bi trebalo da bude završen kompletan nadzor u vezi sa ovim slučajem. Nakon toga će biti poznato da li ima osnova da Ministarstvo zdravlja po službenoj dužnosti, podnese krivičnu prijavu protiv doktora koga je Marica optužila za akušersko nasilje.

Doktor kog je Marica okrivila za smrt tek rođene bebe, uhapšen je 19. januara, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Sremskoj Mitrovici. On je uhapšen pod sumnjom da je izvršio krivično delo teška dela protiv zdravlja ljudi, saopštio je tada MUP.

Kako navode naši izvori, čeka se i da stigne patohistopatološki nalaz obdukcije, kada će biti i kompletan obdukcioni nalaz.

SEKIROM PREKLAO ČLANOVE PORODICE: Unuk optužen za dvostruko ubistvo, nezapamćen zločin u Zmajevu

Ukoliko se utvrdi da je porođaj bio nasilan, Ministarstvo zdravlja ima osnova da po službenoj dužnosti podnese krivičnu prijavu protiv lekara, a to isto može da uradi i porodica.

Ministraka zdravlja prof. dr Danica Grujičić izjavila je da u Maričinom slučaju napravljeno nekoliko grešaka i da postoje zaposleni koji su potvrdili njene reči.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter