Izvor:
04.11.2017 u 16:22
0

Slučaj Zakintos: Grčko pravosuđe neće dozvoliti uplitanje Amerike!

Sigurna sam da Grčka neće dozvoliti nikakvo uplitanje sa strane, bilo kakve politike i bilo čijih uticaja. Očekujem da će svako odgovarati samo za ono za šta je kriv i onoliko koliko je kriv.

Grčka je kolevka civilizacije i ja imam poverenja u njihovo pravosuđe.

Ovo je, za "Novosti", rekla advokat Zora Dobričanin Nikodinović, koja pomaže u odbrani srpskih mladića osumnjičenih za saučesništvo u ubistvu Amerikanca Bakarija Hendersona (22) minulog leta na Zakintosu. Ona je reagovala nakon zahteva grupe visokih zvaničnika iz Teksasa da se Stejt department uključi u ovaj slučaj.

Naime, senatori Džon Kornin i Ted Kruz su sa kongresmenom Majklom Mekolom poslali pismo državnom sekretaru SAD Reksu Tilersonu u kojem od njega traže da iskoristi "sva diplomatska sredstva kako bi se osiguralo da napadači ne izbegnu pravdu".

– Što se tiče naših okrivljenih državljana, ubeđena sam u to da neće biti diskriminisani i da to što su Srbi neće biti tretirano kao otežavajuća okolnost u krivičnom postupku – naglašava Zora Dobričanin Nikodinović. – Važne su činjenice i dokazi, a uskoro očekujemo saslušanje nekih svedoka.

Advokat ističe da ni u jednom trenutku ne treba zaboraviti kako je sve počelo kobne večeri:

– Henderson je flašu "mitos" piva razbio o glavu ni krivog ni dužnog Dušana Rankovića, nakon čega je ovaj počeo obilno da krvari. Tragičan kraj Hendersona je splet nesrećnih okolnosti.

Pored Rankovića osumnjičeni su još i Miloš Ilić, Nemanja Petrović, Stefan Stojanović i Miloš Senić i oni se nalaze u grčkom pritvoru. Nenad Jovanović i Siniša Petrović su pušteni da se brane sa slobode. Ljubiša Petrović, Sinišin otac, zatečen je informacijom o najavljenim pritiscima na grčko pravosuđe.

– Bez obzira na sve, verujem da ništa neće promeniti činjenicu da Siniša i njegov drug Nenad nisu krivi za smrt tog mladića – kaže Ljubiša. – Sigurnosne kamere su snimile tuču i vidi se da njih dvojica nisu učestvovala u napadu. Sticajem okolnosti zadesili su se na licu mesta, a to je, uveren sam, splet nesrećnih okolnosti.

Kako Petrović kaže, umesto da se odmore i uživaju na moru, dvojica mladića su se našla na mestu nesreće koja će im večno ostati u pamćenju:

– Molim vas da Sinišu ostavite na miru. Svestan sam da je u tuči izgubljen ljudski život, ali je ta nesreća promenila i život mog sina. Mislim da je bitno da advokat u Grčkoj pred sudom odbrani to što se i pokazalo, da njih dvojica nisu kriva za smrt američkog državljanina.

novosti.rs
Foto: daypress.gr/printscreen, Facebook

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter