Izvor:
13.07.2017 u 00:45
0

Stefanovic: Od 1. juna doneta 1.721 hitna mera po novom Zakonu!

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je od 1. juna i početka sprovođenja novog Zakona o spečavanju nasilja u porodici, doneta 1.721 hitnu meru.

Od toga, doneto je 608 mera privremenog udaljenja učinioca iz stana i 1.113 mera privremene zabrane učiniocu da kontaktira žrtvu i da joj prilazi.

"Primenjen je veliki broh aktivnosti jer smo uočili da to može da pomogne. Ovo danas nas je duboko potreslo i moramo da radimo na tome da se ovakvi slučajevi smanje još više", rekao je Stefanović na vanrednoj konferenciji za novinare, nakon sastanka sa ministrima pravde i rada, a povodom današnjeg ubistva žene i deteta u Centru za socijalni rad u Rakovici.

On je ponovio da je dao nalog direktoru policije, koji će u najkraćem roku napraviti plan aktivnosti, kako bi se u saradnji sa kolegama iz Centra za socijalni rad i Ministarstva pravde krenulo u realizaciju dogovorenih mera

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter