Izvor: novosti
27.02.2024 u 09:33
0

STIGLI MECI DO KANLI KULE: Ubistva Vladimira i Šćepana Roganovića ne prestaju da intrigiraju javnost

AUSTRIJSKI istražitelji više od pet godina nisu uspeli da rasvetle ubistvo Novljanina Vladimira Roganovića, koji je likvidiran 21. decembra 2018. u samom centru Beča, ali su zato njihove crnogorske kolege u kratkom roku uspele da utvrde ko je dve godine kasnije, u februaru 2020, na stepeništu kod Kanli kule u Herceg Novom usmrtio njegovog brata od strica Šćepana Roganovića.

Motivi ovih ubistava do danas nisu zvanično utvrđeni, a nezvanične informacije su ukazivale da su obojica žrtve sukoba dva kotorska klana – „kavčana“ i „škaljaraca“.

U razgovoru za serijal „Sjenke“, koji se emituje na TV E, osuđivani kriminalac iz Crne Gore otkrio je detalje ovih zločina, koje mu je, kako tvrdi, ispričao sada pokojni vođa „škaljaraca“, Jovan Vukotić.

STEFANOVE UBICE SE KRIJU U ŠTEK STANU: Boža Spasić tvrdi: Biće pronađeni za dva dana!

 

Tog 18. decembra 2018. ispred jednog restorana u centru Beča, Vladimir Roganović je bio sa Stefanom Vilotijevićem i još jednim muškarcem. Austrijski mediji pisali su da su se nakon ručka Vilotijević i Roganović uputili ka obližnjem haustoru, odakle je izašao maskirani napadač i najpre izrešetao jednog, pa drugog.

Vladimir Roganović bio je jedan od najbližih saradnika, ali i prijatelj navodnog vođe „kavačna“ Radoja Zvicera. Osuđivani kriminalac iz Bara ispričao je, pred crnogorskim istražiteljima, a potom i za „Sjenke“ šta mu je o zločinu, navodno, otkrio Jovan Vukotić dok su u Spužu delili zatvorsku sobu.

– On mi je rekao da su Mili, Mrva i Kićo obezglavili Roganoviće. Da je Mili ubio Vlada Roganovića – kaže pripadnik organizovane kriminalne grupe iz Bara, ali je njegove tvrdnje gotovo nemoguće proveriti, niti ih potkrepiti materijalnim dokazima.

iMeđutim, nakon nepune dve godine, ime Mili Bajramović koji, prema tvrdnjama osuđivanog kriminalca iz Bara, stoji iza ubistva Vladimira Roganovića, našlo se na spisku optuženih za ubistvo – Šćepana Roganovića.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter