Izvor:
24.11.2016 u 21:40
0

TRAGIČAN EPILOG: Preminuo radnik povređen u fabrici!

U fabrici „Swišlion“ u Vršcu teško je povređen radnik P. M. (51), koji je ubrzo potom preminuo u kolima Hitne pomoći na putu do zdravstvene ustanove u Beogradu.

Do nesreće je došlo pre dva dana na kapiji broj 3 fabrike kada je radnik P. M., zaposlen u preduzeću „Fokus protect“ iz Vršca, samoinicijativno pomažući vozaču viljuškara prilikom transporta praznih džakova, pridržavao uvezane džakove da se ne bi raspali jer je duvao jak vetar, saopšteno je iz Ministarstva rada.

U jednom trenutku P. M. se sapleo i pao pred prednji točak viljuškara, koji mu je prešao preko karlice i kuka.

Nastradali radnik, koji je u preduzeću „Fokus protect“ bio angažovan na poslovima zaštitar imovine-portir, radnik na održavanju kruga, imao je ugovor o radu na određeno vreme i bio je prijavljen na obavezno socijalno osiguranje.

U postupku nadzora Inspektor rada Odeljenja u Pančevu je utvrdio da poslodavac nije obezbedio da zaposleni koji je upravljao viljuškarom bude stručno osposobljen za taj posao.

Takođe, na osnovu utvrđene nepravilnosti, inspektor rada je rešenjem naložio poslodavcu da obezbedi propisani pregled i stručnu proveru viljuškara.

Nakon utvrđivanja činjeničnog stanja, inspekcija će preduzeti sve odgovarajuće mere iz svoje nadležnosti, navodi se u saopštenju Ministarstva rada.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter