Izvor:
28.04.2017 u 13:53
0

VIĐAO SE SA VELJOM NEVOLJOM: Crnogorac ranjen u eksploziji u Herceg Novom često boravio u Beogradu!

Duško Roganović (35), koji je teško povređen u eksploziji u Herceg Novom iz zatvora je izašao u januaru 2016. i od tada je često boravio u Beogradu. U Herceg Novom se pojavljivao retko, a poslednji put u Crnu Goru je ušao 19. aprila i to iz Albanije.

Policija sumnja da je navijačima Crvene zvezde, čiji je član bio Marko Vesnić zbog čijeg ubistva je Roganović i robijao, posebno smetalo to što Roganović često dolazi u Beograd, i viđa se sa Veljkom Belivukom, zvanim Velja Nevolja, koji važi za vođu suparničke navijačke grupe “Grobari”, navode crnogorski mediji.

Osim sa Veljom Nevoljom, Roganović je, navode mediji iz Crne Gore bio dobar prijatelj i sa ubijenim vođom navijača Partizana Aleksandrom Stankovićem zvanim Sale Mutavi.

Marko Vesnić je ubijen u Herceg Novom 24. jula 2009., a Roganović je za ovaj zločin bio osuđen na osam godina zatvora. U tom postupku sudilo se i njegovom bratu od strica Vladimiru, i Draženu Čađenoviću, ali su oni pravosnažno oslobođeni optužbi.

Belivuk je odnedavno u pritvoru zbog ubistva Beograđanina Vlastimira Miloševića, kojem je, kako se sumnja, metkom iz škorpiona pucao u glavu i ostavio ga na tramvajskim šinama.

Roganović koji je teško povređen u eksploziji u utorak kod glavne autobuske stanice u Herceg Novom život je i dalje ugrožen, ali je stabilnih vitalnih parametara.

Crnogorski mediji objavili su da će Roganović narednih dana dati izjavu inspektorima kriminalističke policije.

Roganoviću su u Opštoj bolnici u Meljinama amputirane noge, nakon čega je helikopterom prevezen na Intenzivnu negu Kliničkog centra – objavili su crnogorski mediji.

Roganović je teško povređen u utorak oko 14.40 sati kada su nepoznate osobe daljinskim upravljačem aktivirale eksplozivnu napravu postavljenu ispod njegovog automobila, dok je bio na magistralnom putu u blizini glavne autobuske stanice. Istraga ukazuje da je nalogodavac ubistva Roganovića iz Beograda i da se radi o osveti za ubistvo vođe navijača Delija Marka Vesnića.

Roganović je i pre ubistva Vesnića ima kriminalni dosije. On se 2006. godine sumnjičio za pokušaj ubistva sugrađanina Vladimira Dželatovića (24). Roganović je tada nakon kraće svađe nožem nasrnuo na Dželatovića i pobegao.

Blic
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter