Izvor: Tanjug
18.08.2022 u 16:47
0

Viši sud u Beogradu zakazao je početak drugog suđenja Goranu Papiću 8. novembra!

Viši sud u Beogradu zakazao je početak suđenja nekadašnjem zameniku načelnika SBPOK-a Goranu Papiću i Branislavu Panduru, povodom optužbi da su u noći između 11. i 12. septembra 2020. godine, kao starešine u Službi za borbu protiv organizovanog kriminla (SBPOK) MUP-a Srbije, iskorišćavanjem svojih službenih položaja, sprečili hapšenje i procesuiranje pripadnika kriminalne grupe N.K.

Početak suđenja zakazan je za 8. novembar, rekla je za Tanjug portparol Višeg suda u Beogradu Tatjana Marić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Na početku suđenja tužilaštvo i odbrana izložiće svoje uvodne reči, nakon čega će Papić i Pandur moći da izlože svoju odbranu.

Papiću se optužnim predlogom Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu na teret stavlja krivično delo trgovina uticajem, a Panduru zloupotreba službenog položaja.

Papić se sumnjiči da je u noći privođenja N.K. u SBPOK, pod sumnjom da se bavi prodajom narkotika, uticao na svoje podređene da se N.K. pusti na slobodu, navodeći da ga poznaje od ranije i da je privedeni samo majstor kod kojeg on popravlja kola, iako je znao da je N.K. osoba za koju su postojala operativna saznanja da je član kriminalne grupe koja se u dužem periodu bavi prodajom narkotika.

Branislav Pandur je iskoristio svoj položaj i pozvao dežurnog zamenika Višeg javnog tužioca u Beogradu kojem je rekao neistinitu informaciju da je N.K. “pod merama” Tužilaštva za organizovani kriminal i da bi njegovim zadržavanjem bila upropašćena operativna obrada SBPOK, iako je znao da to nije tačno.

Direktor klinike u Tiršovoj dr Siniša Dučić otkriva: Dvojica dečaka, povređena u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj se nalaze na intenzivnoj nezi!

Na taj način okrivljeni su N.K. pribavili korist tako što su sprečili da mu se odredi zadržavanje do 48 sati, kao i da mu se vrate prethodno oduzeti predmeti – pa su tako onemogućili veštačenje sadržaja mobilnih telefona, pretres vozila i DNK veštačenje oduzetog novca i veštačenje prisustva opojnih droga na novcu.

Inače, Papiću će u utorak, 23. avgusta biti izrečena presuda povodom optužbi da je naložio da se jednom od organizatora kriminalne grupe Marku Miljkoviću istog dana vrati blindirano vozilo, bez neophodnih provera.

Tužilaštvo je u završnih rečima u tom procesu zatražilo od suda da mu izrekne kaznu od najmanje četiri godine zatvora, kao i meru bezbednosti zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti, dok je odbrana tražila oslobađajuću presudu.

Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter