Izvor: TANJUG
05.08.2023 u 13:36
0

SIGNAL IZ DALEKOG SVEMIRA: NASA ispravila GREŠKU i uspostavila POTPUNI kontakt sa izgubljenom letelicom VOJADŽER 2

Američka Nacionalna vazduhoplovna i svemirska administracija (NASA) saopštila je da je ponovo u punom kontaktu sa izgubljenom letelicom Vojadžer 2. Iz NASA navode da je antena sonde sada uspešno okrenuta ka Zemlji.

Ranije ove nedelje, NASA je saopštila da je nestanak komunikacije izazvao nenamerno pomeranje antene letelice za samo dva odsto, nakon što su kontrolori leta slučajno poslali pogrešnu naredbu koja je sondu nagnula u odnosu na Zemlju.

NASA U PANICI: Kometa u obliku svemirskog broda JURI ka ZEMLJI!

Tada su naveli da očekuju da će komunikaciju ponovo uspostaviti tek u oktobru kada se sonda bude resetovala. Vojadžer 2 istražuje univerzum od 1977. godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter