Izvor: BSC Happy/kurir.rs
28.11.2023 u 17:47
0

KAO DA JE ZLATO ZAGRIZAO: Zalogaj bureka platio 400 evra?!

Fotografija policije koja okružuje dostavljača hrane, zbog skidanja maske i brzog zalogaja, od mladića je napravila slavnu ličnost. Bila je to, možda, najskuplja brza hrana ikada pojedena u Ljubljani, glavnom gradu Slovenije.

Taj burek, balkanska mešavina pite i testa, koštao je izgladnelog dostavljača hrane 400 evra.

Sve zato što je seo na stepenice ispred crkve da se odmori i nešto prezalogaji tokom prvog kovid zatvaranja u slovenačkoj prestonici. Dok je sedeo i uživao u bureku, nije ni bio svestan da ga snimaju bezbednosne kamere. Protumačena je kao simbol grubosti na koji način su vlasti sprovodile ograničenja tokom pandemije. Sada će tom momku novac od kazne biti vraćen, a njegov policijski dosije je obrisan.

OVE TRI STVARI TREBA DA LAŽETE NA RAZGOVORU ZA POSAO: Ako ne želite da ga uprskate

Isto važi i za više od 60.000 drugih Slovenaca koji su prekršili mere za vreme trajanja zaključavanja i uopšte tokom epidemije kovida-19.

Za više od dve godine, policija je izrekla kazne u ukupnoj vrednosti od skoro šest miliona evra za više od dve godine. Ali ove nedelje zakon o povraćaju novca stupa na snagu. Bilo je to obećanje koje je dao premijer Robert Golob pre nego što je njegov Slobodarski pokret levog centra izabran prošle godine. Prethodna desničarska administracija, koju je predvodio bivši premijer Janez Janša, uvela je stroga ograničenja slobode kretanja i okupljanja. Slovencima nije bilo dozvoljeno da putuju van njihovih lokalnih područja, a na snazi je bio policijski čas tokom noći.

Gladni dostavljač hrane bio je jedan od mnogih koji su bili kažnjeni zbog kršenja pravila nošenja maski za lice. Maske su bile obavezne svuda – i u zatvorenim prostorima i na otvorenom. A bez kovid sertifikata – dokaza o vakcinisanju – nije moglo ništa da se radi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter