Izvor: HAPPY BSC
30.03.2024 u 21:28
0

MAJMUNI OKUPIRALI TAJLAND: Gladni su i agresivni kao nikad, organizovani u bande vode prave bitke za teritoriju (VIDEO)

Grad Lopburi, u centralnom Tajlandu preplavljen je makaki majmunima. 

„Danas su majmuni gladniji i agresivniji nego ranije“, kaže jedan žitelj.

Majmuni su dugo živeli na tlu hrama Phra Prang Sam Iot iz 13. veka, gde se u normalnim vremenima hrane svežim voćem koje kao ponudu donose posetioci hrama i turisti. Tradicionalno, majmuni se smatraju svetim, a neki veruju da će hranjenje makaka doneti sreću. Mnogi ljudi to rade generacijama.

Ali njihovo broj se brzo povećao tokom poslednjih decenija, a njihovo prisustvo se proširilo na nove delove grada. Posebno ih čini agresivnim brza i slatka hrana koju dobijaju od ljudi, koja takođe utiče da se oni brže razmnožavaju

U centru Lopburija, majmuni su skoro svuda. Oni vrebaju na krovovima popularnih kafića i prodavnica, spremni da napadnu mušterije. Neki neustrašivo galopiraju prometnim putevima, skačuči  na leđa kamiona koji prolaze u potrazi za grickalicama.

Suparničke grupe makakija zauzimaju teritorije i bore se za njih, kao da su organizovane bande.  U jednom snimku se vidi da su majmuni poveli ozbiljnu bitku, koja se završila intervencijom policije.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter