Izvor: B92
22.11.2023 u 19:47
0

MAMURLUK OD MESEC DANA: Popio 60 piva, pa šest meseci trpeo posledice

Muškarac, koji ima 37 godina, imao je najduži poznati mamurluk na svetu nakon što je popio 60 krigli piva.

U naučnoj studiji objavljenoj u časopisu The Lancet, opisan je slučaj muškarca koji je otišao u bolnicu u Škotskoj, žaleći se na tupu glavobolju i zamagljen vid.

Njegovi simptomi su trajali mesec dana, a on nije znao šta da radi. Lekari su radili na otkrivanju uzroka, a nakon što su isključili povredu glave i infekciju, a muškarac je uradio CT, pokušali su i spinalnom punkcijom, koja je pokazala pritisak oko mozga pacijenta.

Nakon što je muškarac otkrio da je nedavno bio u višednevnom opijanju, tokom kojeg je popio otprilike 60 krigli piva, test krvi je pokazao da pacijent možda pati od retkog autoimunog stanja zvanog lupus antikoagulant, u kojem antitela „pogrešno napadaju zdrave ćelije“.

Pozvan je specijalista za oči da proveri vid pacijenta, identifikuje krvarenje nervnih vlakana i otečenu optiku.

Očni specijalista je utvrdio da su simptomi čoveka posledica pijenja, odnosno da je jednostavno previše popio. Kao rezultat toga, čovek je četiri nedelje imao glavobolju i zamagljen vid, a trebalo mu je punih šest meseci da se potpuno reši ovih simptoma.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter