Izvor: HAPPYBSC
04.10.2023 u 10:12
0

NEVEROVATNE KREACIJE PRIRODE: Ovo su neke od najlepših ptica na planeti koje će vas ostaviti BEZ DAHA!

Na planeti postoji veliki broj ptica, međutim neke od njih se posebno izdvajaju svojim specifičnim izgledom.

Ptice su simbol slobode, a na svetu postoji mnogo vrsta. Evo nekih od najlepših koje naseljavaju planetu Zemlju. Mandarinska patka, paunovi, paunovi pelikani samo su neke od njih

ISTORIJSKA ODLUKA: U Vatikanu žene prvi put glasaju na zasedanju Biskupskog sinoda

Mandarinska patka

 

Mandarinka je vrsta patke poreklom iz Kine i Japana. Ona je jedan od samo dva pripadnika roda aix, od kojih je drugi severnoamerička patka karolinka.

Kagu

je najveća još živuća vrsta ptica otočnog svijeta Okeanije koja ne može leteti. Kritično je ugrožena vrsta. Kagu ima nekoliko čuperaka glavi koji podsećaju na kosu. Prekriven je svetlosivim perjem, osim na krilima i repu koji su pokriveni crnim i tamnosmeđim perjem. Rep mu je kratak. Na kratkim troprstim nogama nalaze se kandže. Kagu živi skrovito u nekim grmovim šumama na otoku Nova Kaledonija.


Jedna od kritično ugroženih vrsta ptica za koju se smatra da je treba najhitnije spasiti, ipak, još uvijek je vrlo retka ptica kojoj preti izumiranje, a stručnjaci je s naporom pokušavaju sačuvati. Kagu je ugrožen od sisara koje su doneli ljudi koji su se naselili na ostrvo pre 3000 god.

@giant_bull #bird #animals ♬ original sound – Big Bull

Postoji toliko mnogo lepih vrsta ptica na našoj planeti da bi nam bila potrebna čitava večnost da ih sve navedemo.

Kvecal

je ptica prelepih boja iz familije trogona. Može se pronaći u šumama i šumarcima, a nalazi se u velikim brojevima u vlažnijim visoravnima. Svih pet vrsta roda Pharomachrus mogu se naći samo u neotropskim regionima, dok se jedinstvena vrsta euptilotis može naći u Meksiku i Južnoj Americi.Ove ptice su prilično velike i mogu porasti i preko 33 centimetra. Kvecali se hrane voćem, bobicama, insektima i malim žabama. Mogu biti teško uočljivi u svojim šumskim staništima, čak i sa svojim jarko obojenim perjem. Njihove noge su jedinstvene jer imaju dva prsta okrenuta prema napred i dva prema nazad koji pomažu ovoj ptici da se popenje visoko na drveće.

prinscreen

Zlatni fazan

Zlatni fazani su poreklom iz šuma u planinskim područjima zapadne Kine, ali su divlje populacije nastanile mnoge druge zemlje zbog svoje popularnosti. Hrane se žitaricama, lišćem i beskičmenjacima, a noću se nastanjuju u drveću.

Zlatni fazani su vrlo nespretni letači, tako da pre vole da trče i provode većinu vremena na zemlji. Ako se uplaše, mogu da pohitaju velikom brzinom, pri čemu se može čuti prepoznatljiv zvuk njihovih krila.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter