Izvor: BSC HAPPY/TELEGRAF
27.07.2023 u 19:09
0

ON JE VLASNIK SVIH LABUDOVA I DELFINA U BRITANIJI, a to nije sve što mu je ostavljeno u amanet

Poseban događaj "Uspon labuda" organizuje se na reci Temzi

Mnogi građani su zbunjeni otkrićem da je kralj Čarls III vlasnik svih delfina u britanskim vodama, zahvaljujući neobičnoj povelji koja datira stotinama godina unazad.

Prethodna vlasnica ljupkih ptica bila je pokojna kraljica Elizabeta II, a njen sin je preuzeo tu odgovornost. Ali, to nije jedino što mu je ostavljeno u amanet.

Pomenuta kraljevska povelja iz 1324. godine imenuje ga vlasnikom svih kitova u britanskim vodama, kao i 32.000 labudova na Ostrvu.

To praktično znači da može da ih koristikako mu je volja.

U Britaniji nema većih događaja koji slave delfine, ali postoji nekoliko manifestacija posvećenih labudovima.

Poseban događaj je “Uspon labuda” (Swan Upping) koji se organizuje na reci Temzi. Tada se prelepe ptice mere i procenjuje se njihovo zdravlje.

SESTRA KRALJA ČARLSA NE MOŽE DA SMISLI KAMILU: Mrzi je još iz mlađih dana, a sada će nastati porodični raskol

Poslednji put, kraljica Elizabeta II prisustvovala je svetkovini 2009, a sada se očekuje dolazak kralja Čarlsa III.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter