Izvor: Hasppy BSC Portal
27.10.2023 u 17:26
0

ZBOGOM KNJIGAMA: Najstariji student na svetu završio je 15 fakulteta, pa je odlučio da mu je dosta studiranja (VIDEO)

Leonardo Altobeli (91) je najavio da više neće studirati, nakon što je stekao 15. po redu fakultetsku diplomu.

Vitalni i simpatični Altobeli je stekao diplome iz različitih oblasti. Nakon završenog univerzitetskog puta planira da se posveti pisanju i podstiče mlade da vole ono što rade i prihvate svoj posao sa strašću i osmehom.

Uoči dobijanja najnovije diplome iz kriminologije na novom odseku za istraživačke nauke na svom lokalnom univerzitetu u Fođi, ovaj 91-godišnji italijanski penzionisani lekar odlučio je da je vreme da ipak prestane da studira.

Altobeli, koji je bio porodični lekar do svoje 70. godine, bio je i gradonačelnik svog grada Troje, blizu Fođe.

Njegovih prethodnih 14 diploma obuhvataju pravo, političke nauke, italijansku književnost, filozofiju, pedagogiju (dva puta), poljoprivrednu nauku, nauku o hrani i tehnologiju, nauku o turizmu, istoriju, biotehnologiju i arheologiju.

VEROVANJE IZ STARIH VREMENA KAŽE DA JE TO OPASNO: Da li smemo da probudimo mesečara?

Njegov univerzitetski životopis takođe uključuje sedam diploma iz socijalne medicine, sportske medicine, zdravstvenog prava i nastave opšte medicine, da spomenemo samo neke. Svestan je, kaže, da je najstariji student na svetu i zbog toga smatra da je sada pravo vreme za pauzu.

– Posvetiću se pisanju. Poručujem mladima da vole sve što rade. Da prigrle svoj posao, i da ga rade sa osmehom i mirno. Uvek sam imao strast za učenjem. Zato sebe nazivam studentom sveta – zaključio je Altobeli.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter