Izvor: Happy BSC
29.09.2021 u 11:16
0

OVA 3 proizvoda NIKAKO ne treba koristiti posle četrdesete!

Mnoge žene u četrdesetim muče muku sa suvom kožom, šminkom i hidratacijom.

Posle četrdesete godine života, naša koža proizvodi manje količine lipida, a što dovodi do suve i grube kože. Dok suva koža zahtijeva “jaču” hidrataciju, pojavljivanje sitnih linija i bora u ovom periodu života zahtijeva i drugačiji arsenal šminke.

PROČITAJTE JOŠ:IDEALNA MASKA ZA OŠTEĆENU KOSU: Potrebna su vam samo tri sastojka do savršenog izgleda!

Dermatolozi i profesionalni šminkeri savetuju izbacivanje sledećih kozmetičkih proizvoda iz upotrebe, nakon što uđete u četrdesete, jer to vam može pomoći da izgledate bolje nego ikad.

Grubi piling

Koža koja stari veoma je osetljiva što znači da se ne može nositi sa grubim i jakim pilingom kao što je to nekada bio slučaj. Obnavljanje ćelija kože u dvadesetima dešava se na svakih dvadeset i osam dana. Međutim, u četrdesetima, ovaj proces obnavljanja dešava se nakon više od četrdeset dana. Koži je potrebno duže vremena da se oporavi.

Tonik za lice na bazi alkohola

Većina tonika za lice je na bazi alkohola i namenjena je masnoj koži ili koži koja je sklona aknama, ali oni kožu lišavaju prirodnih masti i ulja, a usled čega normalna koža može postati izrazito suva. Kako starite, tako hidratacija postaje sve važnija, jer koža lakše gubi hidrataciju pa bi upravo zbog toga trebalo da nakon pranja i čišćenja kože koristite gel za njegu lica koji sadrži hijaluronsku kiselinu ili možete koristiti serum.

PROČITAJTE JOŠ:SAČUVAJTE JE: U četiri koraka pripremite kožu za hladne dane

Tamni karmin

Tamne usne mogu izgledati glamurozno na pisti, ali u stvarnom životu samo će preuveličati izgubljenu punoću na bočnim stranama usana, a što se dešava kako starite. Da bi usne izgledale punije, bogata ružičasta nijansa idealna je opcija.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter