Izvor: Happy BSC
15.12.2021 u 20:05
0

Sačuvajte kosu u zimskom periodu

Hladno vreme može da oštetiti kosu, pa ako dosad niste brinuli o njoj kako treba, i sami znate kako ona izgleda nakon zime.

Da bi ostala zdrava i sjajna, potrebna joj je zaštita. Zato vam donosimo nekoliko korisnih saveta koje treba da primenjujete čim temperatura padne.

NOSITE KAPU

Na hladnoći ili jakom vetru kosu je važno prekriti kapom da biste je zaštitili od isušivanja, a ako to ne radite, ona će postati lomljiva. Vuna takođe može da uzrokuje lomljenje kose, pa bi najbolje bilo da kapa bude ili od nekog mekog materijala, ili još bolje – da je postavljena svilom ili satenom.

REDOVNO SE ŠIŠAJTE

Kosu bi trebalo skraćivati na svakih četiri do osam nedelja da bi uvek bila zdrava i izgledala sveže. Dovoljno je samo ukloniti centimetar ili dva vrhova da bi se videla promena nabolje.

NE TUŠIRAJTE SE VRELOM VODOM

Iako je topli tuš nešto što obožavamo kad dođu hladni dani, on isušuje kosu i čini je lomljivom i ne baš lepom. Zato je perite mlakom vodom, a isperite hladnom.

KORISTITE ULJA

Kad hladan vazduh napravi štetu na kosi, vratite joj vlagu pomoću ulja. Koristite lagane formule i nežno ga nanosite na vrhove kose svaki dan, samo ne preterujte da je ne zamastite.

REGENERATOR I MASKE SU OBAVEZNI

Hraniti kosu je prioritet kad dođe zima – na nju nanesite regenerator ili masku i ostavite da deluje nekoliko minuta. Ovaj korak je posebno važan ako je često peglate ili uvijate vrućim električnim presama ili figarom.

NE PERITE JE ČESTO

Ako kosu perete svaki dan, vreme je za promene. Prečesto pranje kose će iritirati teme i lišiti ga prirodnih ulja koja služe kao zaštita. To je posebno važno kad dođu hladni dani. Zato je perite najviše dvaput nedeljno.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter