Izvor: Stil.kurir.rs
17.12.2021 u 22:19
0

ZAŠTO NOVOGODIŠNJA DEKORACIJA TREBA DA SADRŽI CRVENU BOJU? Simbolika ima posebno značenje

Praznična dekoracija nas čini srećnim! Tako tvrde naučnici i treba ih poslušati.

Praznična dekoracija stvara bajku u domu i to je lep osećaj koji ne treba izbegavati. Lampioni, lampice, šljokice i ostali ukrase stvaraju čaroliju.

Novogodišnja dekoracija nosi mnoštvo boja, međutim, ukrasi u crvenoj boji su pomalo tradicionalniji.

Crvena boja ima moćnu simboliku koja privlači ljubav i povoljan početak, jer ona označava boju ljubavi i energije.

U hrišćanskoj tradiciji crvena boja simbolizuje krv Isusa Hrista koju je prolio da bi spasio ljudski rod.

Takođe, crvena boja podstiče osećanja topline i podseća na vatru, crvene bobice i Deda Mraza. Ljudi koji vole crvenu boju su ekstrovertni, veseli i impulsivni.

Međutim, i sa njom treba biti umeren, jer suviše crvene boje može da podstakne agresivnost, previše uzbuđenja i intenzivne emocije.

Stoga, ako je crvena boja dominantna u prostoru treba da se neutrališe sa drugim manje vatrenim bojama, poput bele ili zlatne ili čak zelene.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter