Izvor: B92
30.11.2023 u 16:49
0

AMERIČKI TENISER SRPSKOG POREKLA: „Pogodi protiv koga igraš? Najboljeg tenisera na svetu“ (VIDEO)

Američki teniser Aleksandar Kovačević govori je u podkastu o svom duelu protiv Novaka Đokovića na ovogodišnjem Rolan Garosu.

Kovačević je bio prva prepreka srpskom teniseru ka, ispostaviće se, rekordnoj 23. Grend slem tituli kojom je prestigao Rafaela Nadala.

Teniser rođen u Njujorku čiji su teniseri Srbi iz Bosne Milan i Milanka, nekadašnji profesionalni stonoteniseri, je u objasnio šta je sve prethodilo najvećem meču u njegovoj karijeri.

„Bio sam u fazonu, moram da idem u Francusku jer mi tri (meča, prim.aut) fale do glavnog žreba Otvorenog prvenstva Francuske. Tako da, pomislio sam prokletstvo moram da igram u kvalifikacijama, ne mogu da igram u Lionu ili negde drugo Tako da sam otišao tamo, mislim da se Beretini povukao i završio sam u glavnom žrebu. Tako da sam tamo zbog kvalifikacija, ali sam u glavnom žrebu. Treniram dodatnih nedelju dana i neverovatno sam dobro. Najbolja nedelja tenisa mog života na šljaci. Pomislio sam da mogu da dođem do svoje prve pobede“, rekao je Kovačević.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Changeover (@changeoverpodcast)

Došlo je vreme za žreb, koji je Kovačević propustio.

„Sedeo sam, mislim, sa Benom Šeltonom i Tijafom, to je bilo tri dana pre žreba. Nisam ni znao kada je bila ceremonija žreba, mislim da sam išao po suši. Vratio sam se i pitali su me da pogodim sa kim igram, pitao sam sa kim. I oni su bili kao, sa najboljim teniserom sveta. Nema šansi, nema šansi da igram sa Novakom. Bio sam u fazonu, nisam siguran da ću stići do moje prve pobede na šljaci ove nedelje“, zaključio je Kovačević.

Trenutno 123. teniser sveta do sada nije osvojio niti jednu titulu u profesionalnog tenisa, od kog je zaradio gotovo 600.000 dolara.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter