Izvor: Informer
22.12.2023 u 13:03
0

BOLOMBOJ POLASKAO: Zbog ZVEZDE igram najbolju košarku u karijeri!

Ove sezone igram najbolju košarku karijere i konačno imam ulogu koja mi odgovara, poručio je Džoel Bolomboj nakon pobede Crvene zvezde nad Makabijem 98:92.

Nije ova takmičarska godina u Evroligi po volji navijačima Crvene zvezde, ali jedan od najboljih pojedinaca u redovima crveno-belih je Amerikanac Džoel Bolomboj.

Centar sa ukrajinskim pasošem je na Mali Kalemegdan stigao iz redova moskovskog CSKA i pokazao se kao stub igre uz Miloša Teodosića. Nekadašnji NBA igrač je u pobedi nad izraelskim Makabijem upisao rekord karijere u Evroligi sa 20 poena i nije krio oduševljenje svojom ulogom u timu.

– Ovaj rekord će mi pomoći da u nastavku sezone budem agresivan u napadu. Rekao bih, bez dileme, da je mi je ovo najbolja individualna sezona u karijeri. Po prvi put sam dobio veću ulogu i od mene se više očekuje, a to mi prija. Kada sam igrao u CSKA i Olimpijakosu posao mi je bio da uđem na par minuta i to je to. Trener Sferopulos mi veruje, često pričam sa njim i osećam se kao bitan deo tima – rekao je Džoel.

Sjajno veče nije imao samo energični centar već i iskusni plejmejker Miloš Teodosić, a Bolomboj se osvrnuo na važnost bivšeg reprezentativca Srbije u igri Crvene zvezde.

– Teo nam svima mnogo olakšava posao. Uspeva da nas pronađe u pozicijama u kojima mislimo da nije moguće dobiti loptu. Jako je dobro igrati sa njim. Ponekad samo mislim da dodaje i previše – našalio se Amerikanac.

Startni centar Crvene zvezde će u nastavku sezone pored sebe imati najnovije pojačanje Fredija Gilespija za kojeg smatra da će mnogo pomoći i da mu saigrači stoje na raspolaganju kako bi mu olakšali proces privikavanja.

– Dolazak Fredija će mnogo značiti. Znači vam kada znate da imate čoveka više u rotaciji. Sezona je duga, ne znate šta se sve može izdešavati. Dočekali smo ga širom raširenih ruku i želimo mu da uspe zajedno sa nama. Sličan je meni po svom stilu igre, ali ne postoji nikakva konkurencija. Svi smo tu zbog istog cilja – objasnio je Bolomboj.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter