Izvor: Informer
22.12.2023 u 11:53
0

Može li Teodosićevo „ludilo“ da preokrene Zvezdinu sezonu?!

Košarkaši Crvene zvezde, predvođeni nestvarnim Milošem Teodosićem (27 poena, 14 asistencija i indeks korisnosti 40), ostvarili su jako važnu pobedu na formalnom gostovanju Makabiju u hali „Pionir“, ali navijače još više raduje govor tela nekadašnjeg reprezentativca Srbije i jasan prikaz da mu je stalo do uspeha tima.

Iako je u pitanju jedno od najboljih izdanja nekadašnjeg MVP-ja Evrolige, postoje skeptici koji strahuju da crveno-beli mogu do pobede samo kada popularni Teo ili neki drugi igrač Zvezde „poludi“.

Naravno, šanse za trijumfom su mnogo veće kada na raspolaganju imate igrače koji su sposobni da samostalno preokrenu tok meča u vašu korist, a tim sa Malog Kalemegdana ih ima nekoliko.

Košarkaš koji je to učinio sinoć protiv Makabija bio je Teodosić, ali njegov učinak je mnogo veći od broja poena koje postiže.

Ukoliko se sećate, na formalnom gostovanju Makabiju u „Pioniru“ bivši igrač Virtusa nije počeo u startnih pet, već je na njegovom mestu bio Jago Dos Santos.

Svega tri minuta bilo je potrebno treneru Janisu Sferopulosu da spremi izmenu za omalenog Brazilca, koji kao plejmejker na terenu nije napravio baš ništa dobro za svoj tim.

Ovom izmenom krenula je čarolija Teodosića koju smo možda i zaboravili da poseduje.

Upisivanjem impresivnih 14 asistencija, momak rodom iz Valjeva je izjednačio rekord karijere, a poslednji put je odigrao utakmicu sa makar 25 poena i 10 ili više asistencija pre tačno sedam godina.

Na sve to, upisao je 19. dabl-dabl u Evroligi, na čijoj večnoj listi zauzima peto mesto. Ispred njega su samo Nik Kalates 44, Valter Tavares 30, Nikola Milutinov 27 i Jan Veseli 20.

Maestralnim izdanjem na parketu „Pionira“ ne samo da je „vratio vreme“ već je i podigao moral svojim saigračima i navijačima, koji su već bili spremni da dignu ruke od ovogodišnjeg izdanja u Evroligi.

Teo je pokazao šta zna, ko će biti sledeći?

Dobru formu nastavio je Rokas Gedraitis. Litvanski šuter je Makabiju za samo jednu četvrtinu ubacio 16 poena, a dva kola pre umalo nije doneo trijumf crveno-belima na gostovanju Baskoniji.

Majk Tobi je, čini se, konačno proradio i podsetio na sjajne partije u dresu nacionalnog tima Slovenije sa ovogodišnjeg Mundobasketa.

Naravno, ne bi se smelo zaboraviti na standardno dobrog Džoela Bolomboja, koji je priznao da igra najbolju sezonu karijere u dresu Crvene zvezde.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter