Izvor: Happybsc
05.09.2023 u 22:25
0

NOVAK JE U POLUFINALU US OPENA: Maestralnom igrom deklasirao Tejlora Frica i utišao publiku! ĐOKOVIĆ – FRIC (6:1,6:4,6:4)

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobedio je u četvrtfinalnom meču US opena Amerikanca Tejlora Frica.

Srpski teniser Novak Đoković savladao je Tejlora Frica u četvrtfinalu US Opena sa 3:0 (6:1, 6:4, 6:4) i tako je obezbedio polufinale. Ovo je bila osma pobeda Novaka protiv Amerikanca, a ujedno je i osvojio 12. vezani set protiv njega.

Đoković je drugi teniser sveta, a od 11. septembra preuzeće prvo mesto na ATP listi. Fric je deveti na ATP listi. Srpski teniser će igrati svoje 13. četvrtfinale Ju-Es opena. Pobednik ovog duela igraće u polufinalu US opena protiv boljeg između Amerikanaca Frensisa Tijafoa i Bena Šeltona

NEVEROVATNO: Novak se ne priprema za meč, vidite šta radi! (VIDEO)

Đoković se tokom ovog meča borio sa publikom koja ga je konstantno provocirala, a ujedno je vodio bitku sa vrućinom.

Pakleno je bilo u Njujorku, a temperatura je dostigla jačinu i do 32 stepena.

Srpski i američki teniser do sad su odigrali su osam međusobnih duela u karijeri, a Đoković je dobio svih osam mečeva. Pre večerašnjeg meča poslednji put su se sastali na mastersu u Sinsinatiju, a Đoković je bio bolji u četvrtfinalu sa 2:0, po setovima 6:0,6:4.

22:23

NOVAK JE U POLUFINALU!

22:19

Fric na sve ili ništa

U ovom gemu amerikan opušteno igra, ide na sve ili ništa, zna da Novaka dele dva poena od polufinala, ne da se čak pravi i brejk šanse ali Novak je Novak završava četvrftfinalni duel.

22:18

Fric omogućio Novaku da vrati brejk

Lošim servisima Amerikanac odmah pomaže da Đovoć napravi još jedan brjek. Novak servira za treći set i plasman u polufinale.

22:10

Novakov najvijač je upropastio stvar

„Da li si normalan,mamu ti j**“ vikao je Novak nakon što se jedan od navijača razdrao u toku poena. Obezbeđenje je ubrzo stiglo i izbacilo čoveka sa tribina.Ali je Fric to iskoristio i napravio ribrejk

 

22:07

I evo ga brejk

Čekao je strpljivo naš teniser, i motivisan zbog zvižduka i nesportskog navijanja publike uzima prvi pravi brejk u trećem setu, meča, još par poena deli ga od polufinala otvorenog prvenstva Amerike! Publika je dala Novaku ono što je tražio, dodatnu motivaciju da stigne do bitnog brejka.

21:52

Razigrao se Amerikanac, publika na nogama

Za razliku od prethodnog seta kada je imao četiri brejk lopte, Tejlor Fric je u ovom gemu imao tri, i NOvak je spasio sve tri i osvojio poen, uz motivaciju od strane publike. Znamo da je Novak najopasniji kada ga publika razljuti. Pokazuje moć i osvaja poen.

21:47

Da li je vreme za napad na brejk?

Čeka Đoković šansu, ali i domaći teniser pokazuje zavidan teniski talenat, Novak ne uspeva da napravi brejk ni u ovom gemu. Fric je zaigrao znatno bolje, a to pokazuje i njegov performans u ovom gemu. Nije dopustio Đokoviću da zavlada terenom, već konstantno napada i pogađa linije što mu donosi prednost u trećem setu.

21:45

Savršeni Đoković

 Sjajno je Novak otvorio gem u kom je servirao. Rana prednost od 30:0, ispostaviće se bila je nedostižna za domaćeg tenisera.

21:40

I dalje bez brejka

Nije Novak još uvek krenuo da napada servis protivnika, za sada i Amerikanac osvaja svoje servise. Đokovoć strpljivo čeka trenutak za napad

21:36

Teniseri čuvaju svoj servis

Nakon dobro odservirano srvis gema tejlor Frica, i Novak Đoković aposlutno savršeno pleše po terenu i osvaja svoj servis.

21:27

Novak tražio pauzu

Novak Đoković je tražio od sudije pauzu da ode do toaleta da promeni opremu. Do toaleta je krenuo i Tejlor Fric.

21:24

Drugi set u džepu

Ma takooo je, doktorski bez izgubljenog poena završava drugi set srpski teniser.

21:19

Održava se Fric u životu

Uz nekoliko grešaka i malu pretnju od strane Novaka, uz pomoć publike Fric je sačuvao svoj servis, i ostaje u drugom setu.

21:17

Savršen gem za Novaka

Savršen gem za Novaka koji nije dozvolio Fricu da osvoji poen. Forhend, pa servis i za kraj jedna paralela, te će Fric u narednom gemu servirati za opstanak u drugom setu.

21:12

Novak opsovao zbog greške

Đoković je promašio jednu bekhend paralelu, onda je okrenuo leđa i opsovao: J*** se. Bio je ljut na to što je lopta malo završila u autu.

21:08

Servira Novak bez potrošene energije

Odlično igra Đoković troši minimum energije, po ovakvoj tepmeraturi i osvaja svoj servis lagano.

21:06

Bitan gem za Frica – 6:1, 3:2

Fric ide na sve ili ništa. Servira snažno i želi da skrati poene. To mu je u neku ruku i uspelo, ali Novak i pored toga uspeva da stigne do 40:40. To nije bilo dovoljno, pošto je Amerikanac sa dva sjajna servisa, od kojih je jedan bio as, stigao do novog gema.

 

21:58

Novak mesatralan kada to treba

Morao je Đoković da spašava brejk lopte, imao je dramu sa servisom i na kraju konačano nakon osam minuta igre osvaja svoj servis gem

20:57

Servis koji je mogao da promeni tok gema

Novak se iznervirao jer je suđen nec prilikom servisa, morao je da ponovi taj udarac, a onda bacio Frica bukvalno na kolena posle vinera.

20:46

Nema odgovor na Novakov ritern

Kakva majstorija Novaka Đokovića, Amerikanac ako slučajno promaši prvi servis zna da mu nema pomoći. Đoković ga jednostvano šeta sa kraja na kraj i ponovo uzima brejk na  servis Tejlora Frica.

20:42

I dalje malo gubi ritam u servisu, ali mu to ne smeta za sada

Ovo može samo NOvak, pošto funkcionišu ostali segmenti za razliku od servirsa Novak osvaja svoj servis gem

20:37

Fric servira sa novim loptama

Nakon razočarajavajućeg prvog seta Tejlor Fric, konačno počinje da igra bolje. Bez izgubljenog poena osvojio je ovaj gem Tejlor Fric i sjajnim servisima nije dozvolio Novaku nijednu šansu na startu drugog seta.

20:31

Kakvo savršenstvo u igri Novaka Đokovića

Evo sada i servisa koji besprekorno radi, Tejlor Fric ne može ni da trepne, a Novak dolazi do prvog seta.

20:28

Moćni ritern Novaka Đokovića

Novak svojim najjačim oružjem ubojitim riternom ubija u pojam Tejlora Frica i ponovo pravi brejk!

20:20

Traži Đoković servis, Fric u potrazi za forhendom!

Neverovatno je da teniseri ovoliko greše, muči se srpski teniser sa servisom i nikako da ubaci prvi, što mu u mnogome otežava situaciju, ali ima Novak u igri sve i rešava situaciju u svoju korist za vođstvo od 4:1

 

20:11

Četvrtfinale, a premalo vinera, ali tu je Novak da probudi publiku

Nema dugih razmena, Novak ubacuje u brzinu, ali to je probudilo i Tejlora Frica da se razigra, Novak na svoj način lomi protivnika i ponovo pravi brejk.

 

20:10

Koji teniser će prvi pronaći svoj servis

Vremenski ulsovi su užasni teniseri se znoje krov je pritvoren ali to ne umanjuje vrućinu. Mnogo je neiznuđenih grešaka. Teško je obojici tenisera

20:07

 Poklanjanju se servisi, veliki broj duplih grešaka

Ne služi Novaka prvi sevis od početka meče, do svih poena dolazi na teži način, Friv pravi ribrejk na drugoj strani.

 

 

19:59

9′ Fric se branio, ali evo brejka!

Branio se branio Fric, obojica loše serviraju na staratu, Novak je sigurniji, zanamo da je i odličan riterener i odmah pravi brejk na početku seta.

Đoković je napravio brejk, a onda samo podigao pesnicu u vazduh. Pogledao je ka tribini i pripremio se za servis.

19:56

6′ Zanimiljiv početak, Nole morao da spašava brejk lopte

Mali problemi na početku za Novaka, dupla greška, pa aut iz forhenda doveli su do toga da Fric stigne do 30:30. Snažan forhend Amerikanca naterao je Novaka na novu grešku, te je već u prvom gemu bilo brejk lopti. Uspeo je Novak da je sačuva zbog greške Frica, a do prvog gema je stigao preko spektakularnog poena i skraćene lopte, nakon koje je imao lak volej.

19:51

1′ Meč je počeo

ĐOKOVIĆ – FRIC – SERVIRA NOVAK !

TENISERI  SE ZAGREVAJU

19:45

Novak: Privilegija

Novak Đoković je pre izlaska na teren rekao:

„Privilegija je da i dalje igram mečeve na velikoj sceni. Svaki izlazak na najveći stadion u našem sportu izaziva uzbuđenje kod mene“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter