Izvor: Alo.rs
17.09.2023 u 14:05
1

POVREDE BUBREGA SU RETKE: Doktor reprezentacije Srbije detaljno o nezgodi Boriše Simanića!

Doktor košarkaške reprezentacije Srbije Dragan Radovanović osvrnuo se na dramu kroz koju je prošao Boriša Simanić.

Srpski košarkaš je na Svetskom prvenstvu na Filipinima izgubio bubreg, nakon što ga je protivnički igrač iz redova Južnog Sudana nezgodno udario.

Radovanović ističe da u literaturi nije pronašao podatak da je neki sportista ostao bez bubrega zbog povrede na terenu.

  • Neuobičajeno za košarkaške, sportske terene. U literaturi nisam našao podatak da se najteža povreda bubrega dogodila na terenu. Iz prostog razloga što je mehanizam povređivanja i sila koja je potrebna da napravi takvu povredu, ne pojavljuje se na sportskom terenu. Obično se to dešava u saobraćajnom traumatizmu, prilikom pada sa velike visine, povredom vatrenim oružjem… Generalno su povrede bubrega retke. Sve je to bilo neočekivano i kada se to desilo, zaista je po tim nekim znacima, odmah sam prepoznao da se radi o teškoj povredi. Ono što je najteže i najopasnije je to krvarenje koje se javlja, koje je intenzivno, zbog čega čovek gubi veliku količinu krvi i život mu je doveden u pitanje. Vrlo brzo smo ga transportovali u bolnicu i tu je krenula dijagnostika, operativno lečenje. Organizacija sistema na Filipinima je malo sporija, naročito tokom noćnih sati. Nemate svo osoblje, specijaliste i onda smo imali problem i zastoj dok smo napravili dijagnostiku. Posle toga su bile procene da on može da sačeka sutrašnji dan. Meni je odmah bilo jasno da to neće biti baš tako – rekao je Radovanović.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “POVREDE BUBREGA SU RETKE: Doktor reprezentacije Srbije detaljno o nezgodi Boriše Simanića!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter