Izvor: sport ilustrated
17.11.2023 u 18:10
0

EVO KO KOLIKO ZARAĐUJE U NBA: Na ovim mestima po zaradi se nalaze Jokić i Dončić, a ko je najplaćeniji

Malo je sportova u kojima jedan igrač može da podigne ceo tim, košarka je jedan od njih, tako da ne bi trebalo da bude iznenađujuće videti ogromne cifre koje neke od sportskih superzvezda zarađuju. Evo 20 najboljih zarađivača u NBA za ovu sezonu.

Na dvadestom mestu je Paskal Siakam – 37,893,408 dolara

Raptors at Wizards 3/2/18

Siakam je jedan od najboljih defanzivaca u NBA, zaradio je dva All-Star priznanja i igrao je veliku ulogu u šampionatu Reptorsa 2019.

Devetnestu poziciju po zaradi zauzima Ben Simons – 37.893.408 dolara

wikipedia

Ben Simons je klasičan slučaj „šta je moglo biti?“ Izvučen od strane Siksersa broj jedan u ukupnom poretku, njegova karijera nikada nije u potpunosti porasla koliko su mnogi

Osamnaesti Tobias Harris – 39.270.150 dolara

wikpedia

Siksersi su menjali za Harisa nadajući se da će on biti ključni igrač za njih kada su osvojili NBA titulu. Do sada nije funkcionisalo ni za Harisa ni za 76erse, ali uvek ima sledeće.

 

Tanjug/AP Photo/Tony Gutierrez

Sedamnesta pozicija po zaradama pripada Luki Dončiću – 40.064.220 dolara

 

Jedan od najboljih igrača u NBA, bez problema prelazi iz Evrolige u NBA. Čini se da svake godine napreduje, a sa samo 24 godine ima mnogo godina ispred sebe.

 

Kao šesnaesti po zaradama od kojih se vrti u glavi našla se zvezda Bulsa Zach LaVine – 40,064,220 dolara

wikipedia

Dva Ol-Star priznanja, dve pobede u zakucavanju i zlatna olimpijska medalja samo su neka od priznanja koje je LaVine stekao do sada u svojoj karijeri. Bulsi će biti veoma zadovoljni plaćajući mu preko 40 miliona dolara ove sezone

Sledi Trej Jang – 40,064,220 dolara
Jang je na dobrom putu da bude jedan od najboljih špica u ligi, sa prosečnim rezultatom od 26,2 PPG i 10,2 APG prošle sezone. Očekujte još mnogo toga od superzvezde Havksa.

Odmah sa par stotina hiljada više ide  Entoni Dejvis – 40.600.080 dolara
‘The Brov’ je bio ključni deo šampionata Lejkersa 2020., udruživši se sa Lebronom Džejmsom u Los Anđelesu na putu do još jedne titule za jednu od najpoznatijih franšiza u NBA.

Minesota Timbervulvsi plaćaju Rudi Goberta ove sezone – 41.000.000 dolara
Količina draft kapitala i broj igrača koje su Timbervulfsi bili spremni da pošalju na razmenu Jazz za Goberta pokazuje koliko su visoko ocenili Francuza. On je fizičko prisustvo u centru i ključni deo tima sa aspiracijama za titulu (realne ili ne…)

Klai Thompson – 43,219,440 dolara
Jedan od najboljih šutera za tri poena svih vremena, ali bizarno ni najbolji u svom timu. Tompson je veliki deo jedne od najdominantnijih dinastija u poslednje vreme.

Džimi Batler – 45.183.960 dolara
Apsolutni borac igrača koji izgleda da uživa u najvećim trenucima više od većine, Batler je glavni čovek u Majamiju koji vodi Hit sve do finala prošle sezone.

SRAMOTA! NBA OPET PROTIV JОКIĆA: Ne smatraju da je Srbin MVP kandidat

Grčka nakaza“Giannis Antetokounmpo – 45,640,084 dolara
„Grčka nakaza“ je dominantno prisustvo Baksa otkako je ušao u ligu kao jedan od najmlađih igrača svih vremena. Njegovo prvenstvo 2021. bilo je zasluženo.

Kavhi Leonard – 45.640.084 dolara
Dvostruki NBA šampion, Leonard je jedan od najboljih igrača svoje ere jer je bio u stanju da dominira na oba kraja terena.

Damian Lillard – 45,640,084 dolara
Nedavno ključni deo velike razmene tri tima koja uključuje Finiks Sanse, Milvoki Bakse i Portland Trejl Blejzerse. Liliard će nastojati da napravi trenutni uticaj na Buckse koji imaju stvarnu šansu da osvoje još jedan čip.

Pol Džordž – 45.640.165 dolara
Džordž je trebalo da se kombinuje sa Leonardom u Klipersima i povede „drugi“ tim Los Anđelesa do slave. Do sada se to nije sasvim ostvarilo, ali Džordž je i dalje bio elitni igrač tokom svoje karijere.
Bredli Bil – 46.741.590 dolara

Posle dugog boravka sa Vizardsima, Bil je premešten u Feniks Sanse u vansezoni. Sunsi su sastavili odličan spisak i izgleda da je Beal ključni zupčanik dok pokušavaju da izazovu čip.

Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Na lsiti se naravno našao i neverovatni Lebron Džejms – 46.900.000 dolara
Četiri MVP-a, četiri šampionata i četiri MVP-a finala, kao i da je prošle sezone postao najbolji igrač u istoriji NBA lige. Uvek će biti debate o tome ko je KOZA, ali Džejms će uvek biti u razgovoru.

Džoel Embiid – 46.900.000 dolara
Prošlogodišnji MVP, Embiid je već neko vreme među najboljim igračima lige, možda je ovo sezona u kojoj Siksersi sve to sastavljaju i trče?

printscreen/Twiter

Naš Nikola Jokić je jedan od najplaćenijih i našao se na terećem mestu – 46.900.000 dolara
Smešno talentovan centar, Jokić čini da igra s vremena na vreme izgleda jednostavno dok igra skoro bez ometanja onih oko sebe. Nije bilo iznenađenje videti ga kako vodi Nuggetse do čipa prošle godine.

Slede Kevin Durant – 47.649.433 dolara
Još jedan igrač kojeg su Sansi kupili jer žele da naprave pravi podsticaj za šampionat, Durant je već neko vreme jedan od najboljih igrača u košarci, ako može da ostane zdrav, nema mnogo spiskova koji izgledaju talentovanije od Suns.

wikipedia

I najplaćeniji neverovatni magični košarkaš Stiven Kari – 51.915.615 dolara

 

Ubedljivo najveći strelac koji je sport ikada video, Kari je bio dominantno prisustvo u timu koji je zauvek promenio košarku, a prema magazinu, on je i najplaćeniji igrač u NBA

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter