Izvor: novosti
16.12.2022 u 16:16
0

ADIO SINIŠA: Svetski mediji pišu o smrti legendarnog Mihajlović – ČVRST MOMAK VELIKOG SRCA! (FOTO)

Legenda srpskog fudbala Siniša Mihajlović preminuo je posle duge i teške borbe sa leukemijom.

Nakon što mu se zdravstveno stanje naglo pogoršalo u poslednjih nekoliko dana, on je danas preminuo okružen porodicom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Tragičnu vest prva je objavila italijanska agencija Ansa, a ubrzo je stigla potvrda i iz drugih izvora.

Tužne vesti preneli su odmah brojni svetski mediji. U Italiji, gde je Miha i ostvario velike uspehe u svojoj karijeri, „Gazeta delo sport“ piše da je otišao „čvrst momak, velikog srca“.

Italijanski mediji se od Siniše opraštaju rečima „addio Sinisa“, što u prevodu znači „zbogom, Siniša“.

Ruski RT piše da je „preminuo bivši selektor reprezentacije Srbije Mihajlović“, dok britanski „Dejli mejl“ piše da je legenda Lacija i Jugoslavije Siniša Mihajlović (53) preminuo posle duge borbe sa leukemijom i podseća na veliku karijeru koju je Miha imao.

Biografija Siniše Mihajlovića

Siniša Mihajlović je rođen u Vukovaru 1969. godine. Prošao je sve mlađe kategorije Borova iz Vukovara, a 1986. je sa 17 godina prebačen u prvi tim. Za prvi tim je debitovao 25. maja 1986. u Belom Manastiru protiv tamošnje Šparte, a Mihajlović je postigao gol u meču koji je završen rezultatom 1:1.

U leto 1988. prelazi u Vojvodinu, zajedno sa još nekoliko tadašnjih talentovanih igrača kao što su Slaviša Jokanović, Budimir Vujačić i Mipoclav Tanjga. Već u prvoj sezoni je postao standardni prvotimac sa 31 odigranom utakmicom i 4 postignuta gola, a pod vođstvom trenera LJupka Petrovića Vojvodina je te sezone 1988/89. nakon 23 godine postala prvak države.

Nakon dve i po sezone provedene u Vojvodini, Mihajlović 10. decembra 1990. potpisuje ugovor sa Crvenom zvezdom. On se veoma brzo uklopio u novom timu koji je bio pun vrhunskih fudbalera kao što su Dejan Savićević, Robert Prosinečki, Vladimir Jugović itd., a koji je vodio njegov stari trener iz Vojvodine LJupko Petrović. U prvoj sezoni odigrao je 14 ligaških utakmica i Crvena zvezda je na kraju osvojila titulu, ali iz te sezone najviše se pamti njegov gol iz slobodnog udarca u revanšu polufinala Kupa evropskih šampiona protiv Bajern Minhena, kao i njegov šut u nadoknadi vremena kad se lopta odbila od Klausa Augentalera u gol i odvela Crvenu zvezdu u finale. U finalu Kupa evropskih šampiona 1990/91. Crvena zvezda je nakon 0:0 u regularnom delu u produžecima bila bolja u izvođenju penala protiv Olimpik Marselja i postala prvak Evrope, a Mihajlović je bio jedan od petorice igrača Zvezde koji su bili precizni sa 11 metara.

Decembra iste godine sa Zvezdom je osvojio i Interkontinentalni kup, nakon što su pobedili u Tokiju čileanski Kolo Kolo sa 3:0. Nakon veoma uspešne prve sezone u klubu, Mihajlović je u Zvezdi igrao još u sezoni 1991/92. kada je ponovo osvojena titula šampiona.

Proslavio se igrajući u italijanskom fudbalu za Romu, Sampdoriju, Lacio i Inter. Trenersku karijeru započeo je i završio u Bolonji, a vodio je još Kataniju, Fjorentinu, Milan i Torino.

Sedeo je i na klupi reprezentacije Srbije u periodu između 2012. i 2013. godine.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter