Izvor: HAPPY BSC
14.03.2023 u 17:20
0

REKORDNI BUDŽET FUDBALSKOG SAVEZA! Srbija potpisala OGROMNE sponzorske ugovore!

Fudbalski savez Srbije je prošle godine imao rekordan budžet vredan 38.000.000 evra.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović predstavio je prisutnima na Izbornoj sednici svoj izveštaj za period od 2019. do 2023. godine i istakao ogroman napredak na svakom polju unutar FSS-a.

– Puna regularnost takmičenja dovela je do novih sponzora, potpisali smo rekordne ugovore – preko 60 miliona u pretnodnih godinu i po dana. Kada smo potpisali ugovor sa jednom od najvećih američkih kompanija, zajedno sa Zajednicom – IMG Arena, vredan  preko 6 miliona evra. Ušli smo u red 19 evropskih liga što potvrđuje regularnost našeg fudbala. Potpisali smo posle dugo vremena i ugovor o sponzorstvu sa Telekom Srbija vredan 6 miliona, a pridružila nam se i kompanija „Mozzart“ kao naslovni sponzor Superlige i Prve lige. Naravno, ugovor o prodaji TV prava je višestruko ugvećan i vredi 24 miliona evra – rekao je Jovan Šurbatović, a potom predstavio ostvarene finansijske uspehe tokom prethodne četiri godine.

– Zajedno sa Zajednicom obezbedili smo stabilnost klubova Superlige i Prve lige. Svi klubovi ostvaruju značajne prihode po osnovu TV prava, naslovnog sponzorstva… Najviše zahvaljujući uspesima Zvezde i Partizana sredstva UEFA solidarnosti su iz godine u godinu sve veća. Superligaši su ove godine preko Fudbalskog saveza Srbije inkasirali 579.000 evra što je u odnosu na pre dve godine deset puta više. Crvena zvezda i Partizan – 950.000 evra. Kada je reč o Prvoj ligi, po prvi put smo obezbedili naslovno sponzorstvo, a cilj nam je i da ove utakmice budu živo prenošene. U tom slučaju će prihodi biti veći. Danas svaki prvoligaš inkasira 84.000 evra što je u odnosu na 0 iz prethodnih godina predstavlja veliki napredak – jasan je bio generalni sekretar FS

Ipak, Šurbatović ističe da je za sve to najviše zaslužan dobar rezultat reprezentacije čije je kontinuirano učešće na velikim takmičenjima dovelo do potpisivanja jakih sponzorskih ugovora.

– Rezultati reprezentacije i potpisivanje velikih sponzorskih ugovora za rezultat imaju budžet koji je  2022. godine rekordan. Nikada Fudbalski savez Srbije nije imao ovakav budžet. U godinama kada je reprezentacija ostvarila plasman na Mundijal to se odražava na prihode. Zbog svega toga ostvaren je i pihod za prethodnih šest godina je preko 20 miliona. Država od toga naravno ima korist, a na ime poreza uplaćeno je 13 miliona evra. Prošle godine smo proglašeni za najbolji sportski savez i dobili smo Majsku nagradu – podvukao je Šurbatović.

Stevanović saopštio spisak igrača za prijateljske mečeve protiv Italije i SAD

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter