Izvor: Happy BSC Portal
11.11.2023 u 20:01
2

IVANIĆ I MIJATOVIĆ NISU DVOZVOLILI KIKS ZVEZDE: Rezervisti za preokret i tri boda

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su ekipu Železničara u Pančevu sa 2:1, u okviru 15. kola Superlige Srbije.

Kada je reč o samoj utakmici, crveno-beli su, očekivano, od prvog minuta imali loptu u nogama, i kroz posed su pokušavali da priđu kaznenom prostoru Železničara.

Prvu priliku na meču, imao je u osmom minutu mladi Vladimir Lučić, koji je uspeo lepo da „skloni“ loptu, namesti se u trku i šutira, ali je Živković uspeo da odbrani i skrene loptu u korner.

Isti fudbaler je zapretio i sedam minuta kasnije, kada je iskosa sa leve strane gađao dalji ugao, ali je lopta prošla pored dalje stative. A onda, minut kasnije, usledio je pravi šok za aktuelnog šampiona Srbije.

Domaći su povukli brzu kontru, Đorđević je odlično centrirao, a Zvezdino „dete“, Lazar Romanić, glavom je sa peterca smestio loptu u mrežu pored nemoćnog Zorana Popovića, za veliko oduševljenje domaćih.

U nastavku je Zvezda pritiskala sve više, kako je vreme odmicalo, ali to nije davalo preterane rezultate.

U 28. minutu, i Aleksandar Katai se našao u prilici, ali nije bilo promene rezultata. Zapretio je Katai i u 36. minutu, kada je šutirao posle dobrog napada, ali je Živković uspeo da odbrani, a u nastavku napada Endiaje nije uspeo da dođe do lopte pred golom.

Mogao je Železničar ponovo da šokira goste dva minuta kasnije, kada je Grgić „opalio“ sa distance, ali je lopta „prozujala“ pored leve stative, što je ujedno bila i poslednja šansa na obe strane u prvih 45 minuta.

Reagovao je na pauzi Barak Bahar, te su se na terenu našli Jovan Mijatović i Lazar Nikolić, umesto Milana Rodića i Šerifa Ediaja, a desetak minuta kasnije, u igri su se našli i Mirko Ivanić i Osman Bukari, umesto Kataija i Kangve.

Upravo pomenute promene, unele su svežinu u igri crveno-belih, koji su u nastavku zaigrali znatno direktnije i ofanzivnije, iako su i dalje teško stvarali prilike za gol.

Prva takva, viđena je u 57. minutu, kada je Mirko Ivanić šutirao posle centaršuta Nedeljkovića, ali lopta je otišla visoko preko gola.

Ipak, u 61. minutu, uspeo je Ivanić da donese izjednačenje aktuelnom šampionu Srbije. Ušao je iskusni vezista „iz drugog plana“, i posle „povratnog“ pasa Mijatovića poslao loptu u dalji ugao.

Mogao je Železničar već u prvom sledećem napadu da dođe do novog vođstva, kada se Lazar Romanić našao pred golom Popovića, ali uspeli su nekako na kraju da se odbrane crveno-beli.

A onda, u 77. minutu, Zvezda je došla do kompletnog preokreta. Jovan Mijatović se odlično kretao u kaznenom prostoru, i posle centaršuta Kange „zakucao“ loptu iza leđa Živkovića.

I ponovo je svega minut nakon postignutog gola pala koncentracija u odbrani igračima Zvezde, ali Šušnjar u padu nije uspeo da zahvati loptu na najbolji način, te je lopta završila pored gola.

U nastavku, kako je vreme odmicalo, Zvezda je uspevala da „umrtvi“ ritam utakmice, i upiše važna tri boda u domaćem prvenstvu.

Kada je reč o situaciji na tabeli, Zvezda je bar privremeno smanjila zaostatak za Partizanom na tri boda, ali treba istaći da crno-beli svoj meč protiv Čukaričkog igraju u nedelju.

Što se Železničara tiče, Pančevci su na pretposlednjem 15 mestu, sa 11 bodova.

ZATRESAO MREŽU: Mitrović stigao do novog majstorskog gola (VIDEO)

Kao što se vidi, posle dužeg vremena Katai je starter. U poslednjim mečevima ulazio je sa klupe. Počinje i Olajinka, a na golu je Popović koji menja Glazera koji je sa reprezentacijom.

Železničar – Crvena zvezda 1:2

Drugo poluvreme

Igra se pred golom domaćina u poslednjim minutima.

Igra se još tri minuta!

87. minut – Probao je Jovanović, ali nije bio dovoljno precizan sa distance.

82. MINUT – Nove izmene u Železničaru. Purtić i Jovanović umesto Pantelića i Đorđevića.

79. minut – Poslednja promena kod gostiju. Umesto Lučića na terenu je Hvang.

77. minut – GOOOOOOL! Jovan Mijatović je pogodio! Dobro se kretao mladi napadač, i posle centaršuta Kange poslao loptu u mrežu.

76. MINUT – Žuti za Šušnjara.

74. MINUT – Nova odbrana Popovića posle pokušaha Đorđevića.

73. MINUT – Traže domaćini penal zbog igranja rukom Dragovića. Nema ni VAR provere.

72. minut – Ponovo prete crveno-beli! Ivanić je bio u prilici posle napada koji je poveo Bukari, ali neprecizan vezista.

69. minut – Prilika za Zvezdu! Šutirao je Bukari sa ivice šesnaesterca, ali lopta završava u rukama Živkovića.

68. MINUT – Šušnjar umesto Grgića. Knežević umesto Pavlova.

64. MINUT – Odlična odbrana golmana Pančevaca posle šuta glavom Mijatovića, na centaršut Nedeljkovića.

62. MINUT – Već u narednom napadu pokušava domaćin. Popović ipak interveniše ispred Grgića u poslednjem trenutku. Umalo novo vođstvo Železničara.

61. minut – GOOOOOOL! Mirko Ivanić je pogodio u dalji ugao! Ušao je vezista „iz drugog plana“, posle „povratnog“ pasa Mijatovića i pogodio.

60. MINUT – Nikolić pokušava, ali brani Živković. U narednom napdu, Lučić pokušava sa leve strane, posle solo akcije, ali pored stative.

57. MINUT – Centrira Nedeljković, lopta stiže do Ivanića koji sa leve strane iskosa šutira preko gola. Nije najbolje zahvatio loptu.

57. minut – Prilika za Zvezdu! Šutirao je Mirko Ivanić posle centaršuta Nedeljkovića, ali lopta odlazi visoko preko gola.

55. MINUT – Ivanić i Bukari umesto Kataija i Kangve.

54. minut – Evo novih promena. Van igre će Aleksandar Katai i King Kangva, a na terenu su Mirko Ivanić i Osman Bukari.

52. MINUT – Hajdin sa leve strane centrira, Pavlov loše zahvata loptu koja odlazi pored stative.

51. MINUT – Kanga dobija žuti karton zbog starta. Buni se, ali uzalud.

49. MINUT – Olajinka dva puta glavom ispred gola, lopta ide van kaznenog. Dolazi do Kange koji centrira veoma neprecizno.

48. MINUT – Slobodan udarac sa leve strane za Zvezdu. Katai izvodi. Romanić glavom šalje loptu u korner.

47. MINUT – Mijatović sa ivice kaznenog, ali zamalo preko prečke gola Živkovića. Poruka Delija na istočnoj tribini, „Sumnjaju neki da bodrimo pogrešan tim“.

46. MINUT – Izmene u Zvezdi. Mijatović i Nikolić umesto Ndijaea i Rodića.

Prvo poluvreme

45. MINUT+2 – Hajdin centrira sa leve strane, ali Rodić glavom otklanja opasnost ispred gola Popovića.

Igra se još dva minuta.

45. MINUT – Lučić pravi prekršaj.

44. minut – Dobra je ovo bila situacija. Olajinka je ostavio loptu za Lučića, ali mladi fudbaler nije uspeo lepo da zahvati loptu i ona završava visoko preko gola.

42. MINUT – Olajinka na levu stranu, Katai prolazi, pokušava da ubaci loptu. Ndijae pada na nekkoliko metara ispred gola i traži penal. Ništa od toga.

41. minut – Uspeo je Katai da dođe do peterca protivnika, ali na kraju reagjuju defanzivci domaćih i izbacuju loptu.

40. MINUT – Loš prijem Olajinke nedaleko od gola, posle centaršuta Nedeljkovića.

39. MINUT – Pavlov pravi faul nad kapitenom Zvezde Dragovićem. I dobija žuti karton.

38. minut – Grgić je bio u odličnoj poziciji! Šutirao je vezista Železničara sa distance, ali lopta završava pored stative.

36. minut – Velika gužva pred golom domaćih! Šutirao je Katai, odbranio je Živković, a potom ne uspeva u gužvi da zapreti Endiaje.

34. MINUT – Kangin pokušaj iz daljine izblokiran.

33. MINUT – Pavlov u kaznenom Zvezde, ali se kliza.

31. minut – Sjajan prodor Olajinkepo levoj strani, ali loša završnica u izglednoj situaciji.

28. minut – Dobra prilika za Zvezdu! Katai se našao u šansi, ali nema promene rezultata. 

27. MINUT – Katai sa nekoliko metara, ali pored gola. Možda je bio i ofsajd

26. MINUT – Stanković faulira Kataija, na 30-ak metara. Kanga do Lučića, koji centrira sa desne strane. Posle gužve u kaznenom hvata loptu Živković.

24. MINUT – Đorđević sa 25 minuta, ali lako hvata Popović.

22. minut – Pritiska Zvezda sve više i više. Ipak, i dalje nema prave prilike za goste.

16. minut – GOOOOOOOOOOL! Vodi Železničar! Đorđević je centrirao posle kontre, a Lazar Romanić glavom pogađa mrežu Popovića.

TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bs

15 – minut – Ponovo preti Vladimir Lučić! Ovog puta je šutirao iskosa sa leve strane u dalji ugao, ali lopta prolazi pored dalje stative.

13. minut – Ostao je na travi Endiaje posle starta Stankovića. Ipak, brzo se igra nastavila.

12. MINUT – Katai i Lučić kombinuju po levoj strani kaznenog prostora Pančevaca. Na kraju ipak ofsajd.

8. MINUT – Lučić se našao u prilici, kada je dobro sklonio loptu, namestio se i šutirao, ali je Živković uspeo da reaguje. Korner za Zvezdu.

7. MINUT – Kontra domaćina. Usporen napad, pa se na kraju Zvezda i brani. Lopta je već na polovini domaćina.

6. MINUT – Ponovo Balaž ima problema. Izlazi van terena koako bi mu se ukazala pomoć.

5. minut – Gosti imaju posed od samog početka, i tačnim dodavanjima pokušavaju da priđu u opasnu zonu po gol domaćih.

4. MINUT – Balažu se na kratko ukazivala pomoć posle duela sa Ndijaeom.

1.minut – Utakmica je počela!

U Pančevu je kiša. Podsetimo igra se na terenu sa veštačkom travom. Nešto ranije tokom dana Radnički 1923 su pobedili Voždovac sa 3:0, dok je Napredak u gostima slavio protiv Radnika sa 2:1.

Kao što se vidi, posle dužeg vremena Katai je starter. U poslednjim mečevima ulazio je sa klupe. Počinje i Olajinka, a na golu je Popović koji menja Glazera koji je sa reprezentacijom.

Poznati su i starteri:

Železničar: Živković, Lakićević, Balaž, Stanković, Konatar, Grgić, Pantelić, Romanić, Đorđević, Hajdin, Pavlov.

Crvena zvezda:
Popović, Điga, Dragović, Rodić, Nedeljković, Kanga, Kangva, Lučić, Katai, Olajinka, Ndijae.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “IVANIĆ I MIJATOVIĆ NISU DVOZVOLILI KIKS ZVEZDE: Rezervisti za preokret i tri boda”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter