Izvor: Sportal.rs
04.07.2023 u 16:17
0

ZABORAVITE NA OFSAJD: FIFA usvaja „Vengerovo pravilo“ i menja fudbal iz korena: Ovo je revolucionarna ideja čuvenog Francuza

Svetska kuća fudbala (FIFA) mogla bi uskoro da izvrši radikalnu promenu pravila koje se tiče ofsajd pozicije, posle inicijative Arsena Vengera. Novo pravilo će nositi ime upravo po njemu - Vengerovo pravilo.

Čuveni menadžer Arsenala je šef FIFA za globalni razvoj fudbala i već duže vreme zagovara promenu pravila o ofsajdu. Francuz smatra da je to glavni problem kod VAR tehnologije i predlaže sledeće:

LALATOVIĆ I ZVANIČNO PREUZEO Zorju, danas gleda prvi meč

– Moj predlog je da igrač nije u ofsajdu ako je bilo kojim delom tela kojim sme da postigne gol u liniji sa poslednjim igračem protivničke odbrane, čak i ako je ostatak tela napadača ispred defanzivca – rekao je Venger.

U prevodu, Venger želi da uvede dijametralno suprotno pravilo od aktuelnog, prema kojem ne sme ni milimetar napadačevog tela biti ispred poslednjeg igrača odbrane.

– Moramo brzo promeniti situaciju. Ima prostora za promenu pravila. Ne možemo uzimati u obzir da je deo igračevog nosa u nedozvoljenoj poziciji pa da je on u ofsajdu jer sme da postigne gol nosom – objašnjava Arsen, čija ideja je naišla na odobravanje kod FIFA.

Kako se navodi, pre nego što bude potpuno usvojeno, Vengerovo pravilo će biti testirano u praksi. Najpre na mečevima u Švedskoj, a potom i u Holandiji i Italiji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter