Izvor:
13.07.2018 u 09:50
0

Zvanično: Đengsu doveo napadača Intera za ugovor od 27.000.000 evra, Boaćiju otvoren put ka Zvezdi!

Ričmond Boaći ima otvoren put ka Beogradu i Crvenoj zvezdi! Kineski Đengsu potvrdio je da je realizovao transfer Interovog napadača Edera.

Time je ozvaničen transfer koji se najavljivao prethodna dva dana. Brazilski napadač će u Kini zaraditi 27.000.000 evra za dve i po godine, a Interu pripalo obeštećenje od 5.000.000 evra. Pored Edera, Đengsu na platnom spisku od stranaca ima Ramireša, Aleksa Tešeiru, Ričmonda Boaćija, Gabrijela Paletu i Kamerunca na pozajmici u Pekingu Mukanđa.

Jasno je da je jedan višak i da će morati da promeni sredinu, a najbliži tome je upravo Ričmond Boaći. Posebno, što bi u nekim kombinacijama Eder trebalo da zauzme njegovo mesto.

Sada je na potezu Crvena zvezda. Naravno, prvo treba sačekati kraj prelaznog roka u Kini i videti da li je neko od tamošnjih klubova spreman da dovede potencijalnog reprezentativca Gane. U slučaju da se to ne desi Boaći će imati otvoren put ka Beogradu.

Istina, pitanje je hoće li tri strane složiti finansijsku konstrukciju.

Jedan od najboljih stranaca u istoriji Crvene zvezde ima godišnja primanja u Kini od 2.400.000 evra. Jasno je da je to suma koju crveno-beli ne mogu da isprate.

Međutim, na Marakani se nadaju da bi Boaći mogao da se odrekne dela zagarantovane zarade, a da oni za njegove usluge iskeširaju oko 400.000 evra za sezonu.

Ostatak novca bi, prema zamislima ljudi iz Zvezde, pokrili Kinezi. Naravno, Đengsu na prvu loptu nije pristao na takvu kombinaciju, ali… Počela je igra živaca. Rasplet se očekuje u toku vikenda.

Mozzartsport
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter