Izvor: Mozzartsport.com
29.03.2023 u 15:48
0

Zvezdina delegacija fotografisana na sastanku: Izraelci tvrde – Barak Bahar je njen novi trener

Rukovodstvo crveno-belih navodno u načelu dogovorilo saradnju sa Izraelcem

Crvena zvezda sigurnim korakom gazi ka novoj tituli u nizu i direktnom plasmanu u Ligu šampiona, a povratak u evropsku elitu mogla bi da dočeka sa novim trenerom. Kako izraelski sajt One.co.il saznaje crveno-beli su načelno dogovorili saradnju sa Barakom Baharom, strategom Makabija iz Haife, koji je letos Zvezdu eliminisao u plej-ofu za Ligu šampiona.

Printscreen/ NWS NEWS

 

Isti izvor tvrdi da šampion Srbije već nekoliko nedelja pregovara sa 43-godišnjim trenerom, a priču potrekpljuje i dokazima. Naime, Zvezdino rukovodstvo je ove nedelje i dolazilo u Izrael, pa su ih tamo sačekali fotografi pomenutog sajta. Na večeri su uslikani tehnički direktor Marko Petrović, šef skautinga Marko Marin i sportski direktor Mitar Mrkela. Sam Bahar se ne vidi, mada tamošnji novinari tvrde da je bio prisutan.

One.co.il podseća da Baharov ugovor sa Makabijem važi i za sledeću sezonu, ali da gazda kluba Jakub Šahar nikada nije pravio probleme nikome ko je dobio priliku da se okuša u izazovnijim evropskim klubovima.

Ništa još nije potpisano, mada Izraelci tvrde: Barak Bahar je načelno prihvatio da od leta preuzme funkciju šefa stručnog štaba Crvene zvezde.

Funkciju koja je trenutno u rukama Miloša Milojevića.

U Ljutice Bogdana ne žele da komentarišu ovu situaciju i nezvanično ostaju pri stavu: Zvezda ima trenera sa kojim će završiti sezonu i pre juna se sigurno neće oglašavati na temu šefa struke. Fokus je na osvajanju duple krune.

Međutim, nije tajna da je Milojevićev status bio na klimavim nogama od zimskih priprema, a već posle skromnog izdanja u proveri sa Ludogorecom govorilo se o potencijalnoj potrazi za novim šefom stručnog štaba. Remi na premijeri sa Vojvodinom dodatno je ugrozio status mladog stratega, a niz pobeda kojim su se crveno-beli značajno udaljili od večitog rivala u šampionskoj trci iako je prividno primirio situaciju u Ljutice Bogdana očigledno nije bio dovoljan da rukovodstvo Crvene zvezde ubedi da je aktuelni strateg pravi izbor za sezonu u kojoj će crveno-beli gotovo izvesno igrati grupnu fazu Lige šampiona.

Bahar je pažnju šire fudbalske javnosti privukao kao strateg Hapoel Ber Ševe sa kojom je osvojio tri uzastopne titule šampiona Izraela, a uspehe na domaćoj sceni potvrdio je i na međunarodnoj pozornici gde je između osalog uspevao da dva puta savlada Inter u grupnoj fazi Lige Evrope. Trenerski potencijal strateg rođen 1979. godine potvrdio je potom u Makabiju iz Haife kojem je posle deset godina vratio šampionsku krunu, a potom istu i odbranio.

U aktuelnoj sezoni, uspehe Makabija podigao je na naredni nivo, obezbedivši plasman u grupnu fazu Lige šampiona posle 12 godina. Na putu do elite iz Crvenu zvezdu Baharov tim je eliminisao i Olimpijakos i Apolon iz Limasola, dok je grupnu fazu završio sa tri boda osvojena pobedom nad Juventusom.

MILOJEVIĆA SMENJUJU, ON PORUČUJE: „I dalje sam trener Zvezde, radiću svaki dan kao da zauvek ostajem u klubu“

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter