Izvor: blic
15.08.2023 u 22:13
0

GRCI POKORILI ZAGREB: Raspali se MODRI u nadoknadi AEK-DINAMO 2:1

Fudbaleri AEK-a iz Atine šokirali su Dinamo u Zagrebu. Preokretom su došli do pobede i na korak do plasmana u poslednje kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Slavili su rezultatom 2:1 (0:1) na Maksimiru posle velikog preokreta i utišali Maksimir.

Fudbaleri AEK-a iz Atine napravili su veliki posao u Zagrebu, pošto su u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona pobedili Dinamo sa 2:1 i to nakon preokreta. Revanš meč na programu je u subotu u Atini.

Zbog užasnog događaja u Atini prošlog utorka, oči javnosti najviše su bile uprte na meč Dinama i AEK-a u Zagrebu.

Pre utakmice su navijači Dinama istakli transparente da je ‘’Sever uz odsutne’’, a bio je i minut ćutanja za ubijenog navijača grčkog tima.  Grčki šampion zatražio je od UEFA da meč na Maksimiru počne minutom ćutanja za navijača koji je pre nedelju dana izgubio život u tuči sa Bed Blu Bojsima, a UEFA je na kraju prihvatila zahtev AEK-a. I fudbaleri AEK-a nose crni flor oko ruke.

Većina navijača Dinama nije podigla ton tokom minuta ćutanja, nije bilo ni zvižduka, samo je nekoliko pojedinaca sa zapadne tribine uzvikivalo: „Idemo Dinamo!“ Kada je prošlo sve što nema veze sa fudbalom, gledali smo dobru utakmicu, gde je Dinamo dominirao od prvog minuta.

Napadali su, propuštali šanse, a do vođstva su došli u 39. minutu fantastičnim golom Marka Bulata.  Pogodio je sa 25 metara iz slobodnjaka u gornji levi ugao i Dinamo je poveo, a na odmor je otišao sa prednošću.  Nastavili su u istom ritmu i u drugom delu, ali nisu uspevali da dupliraju prednost, pa je stigla kazna.

Izjednačio je AEK u 59. minutu, kada je Zuber pogodio na asistenciju Garsije i utišao Maksimir.  Dinamo je pogodio prečku u 63. minutu, imao još jednu dobru šansu, ali se rezultat nije menjao.  I onda šok u 90. minutu. Posle gužve u kaznenom prostoru, lopta dolazi sa leve strane i Galanopulos natrčava na nju sa sedam metara i smešta je u mrežu.

AEK ima prednost pred revanš 19. avgusta.  Pobednik ovog dvomeča za plasman u Ligu šampiona igraće protiv Antverpena, a poraženi će u Ligu Evrope.

Meč ste mogli da pratite uživo NA PORTALU HAPPY TV

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter