Izvor: happybsc
28.10.2023 u 20:38
0

IMT – CRVENA ZVEZDA: Zvezda u četiri minuta bacila IMT na kolena, pa strepela, ali uzela tri boda

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su IMT u meču 13. kola Superlige Srbije sa 2:1.

Crveno-beli su na gostovanju odigrali dva različita poluvremena. Prvo u kom su bili dominantni i gde nisu pružali protivniku gotovo ništa od šansi, i drugo gde je IMT iskoristio jednu od retkih situacija koja mu se ukazala da postigne pogodak.

Sa ovim tim Baraka Bahara kuburi već neko vreme jer ne može da sačuva mrežu, a to bi posle meča „na krovu“ moglo da mu bude još teže jer se još ne zna koliko će odsustvovati Omri Glazer, prvi čuvar mreže Zvezde.On se povredio u završnici prvog poluvremena i izašao iz igre tokom pauze utakmice, u kojoj je od starta šansu zaradio i Jovan Mijatović umesto Šerifa Endiajea. Jovan se nije upisao u strelce, to su uradili Piter Olanjinka i Žan-Filip Kraso, čiji su golovi bili dovoljni da njihov tim dođe do 27 osvojenih bodova na drugom mestu tabele iza Partizana.

Zvezda je u prvo poluvreme od starta ušla kao tim koji želi da se iskupi za poraz od Lajpciga u Ligi šampiona (1:3). Ušla je i kao tim kom objektivno „gori pod nogama“ u Superligi, jer je Partizan pred meč „na krovu“ bio na sedam bodova viška.

Barak Bahar je rešio da napravi promene za Superligu, pa se Žan-Filip Kraso vratio u startnu postavu, u kojoj je svoje mesto kao špic dobio i Jovan Mijatović.

Osim toga, Kosta Nedeljković je počeo od prvog minuta da šparta desnom stranom umesto Srđana Mijailovića, dok je i Gelor Kanga dobio svoje minute.

Svi skupa su od početka hteli da dokažu da zaslužuju veću minutažu i Mijatović se već u drugom minutu našao u opasnoj šansi kada je šutirao sa desetak metara i bio izblokiran u poslednjem trenutku. IMT je imao prvu šansu u desetom minutu kada je Nikola Kodžić potrčao desnim krilom u kontri i poslao je oštru loptu u peterac Zvezde, gde saigrači nisu ispratili akciju.

Marko Stamenić je u 17. minutu poslao pravu bombu koja je zatresla stativu sa oko 25 metara, dok je Bojan Vukmirović, golman IMT-a prvi put kapitulirao šest minuta kasnije.

Kraso je dobio loptu iskosa sa desne strane, driblao je ulevo i mogao da pronađe Olanjinku, ali je umesto toga i pored petorice igrača domaćeg tima našao prostor i gađao precizno po zemlji u bliži ugao za 1:0.

Nije se dugo čekalo ni na drugi gol Zvezde, kada je Lučić sa desne strane poslao dobar pas u prostor za Olanjinku, a ovaj bez komplikovanja gađao dalji ugao za 2:0.

Do poluvremena je Zvezda imala ukupno osam šuteva, od čega je pet išlo u okvir gola i sa dve trećine vremena sa loptom u nogama, nije davala mnogo šansi IMT-u. Ono loše po nju bile su dve situacije u kojima su dobro uzdrmani Omri Glazer i Naser Điga. Prvog je povredio Delević, nespretnim startom u završnici prvog poluvremena kada igra nije ni bila u toku.

Golman i jedan od najboljih pojedinaca ove sezone u Zvezdi završio je poluvreme, ali je onda umesto njega ušao Zoran Popović od 46. minuta.

Điga je napucan u glavu u završnici prvog, izgledalo je isprva kao da je ostao bez svesti i srećom, to se nije desilo, pa se našao na terenu i u nastavku.

Mijatović je u prvih pet minuta drugog dela stigao centriranu loptu u petercu i sudija Jovan Šegrt je procenio da je igrao rukom.

U prvih deset minuta nastavka videli smo i indirekt za Zvezdu zbog neverovatne greške Vukmirovića koji je imao sreće da Gelor Kanga ne pronađe rupu na putu do mreže IMT-a.Domaćin je imao sreće i kod situacije kada je Kraso uhvatio odbitak i sproveo ga u mrežu, jer je ofanzivac crveno-belih bio u ofsajdu za možda pola metra.

Ubrzo je u igru umesto Krasoa ušao Aleksandar Katai, a Gelor Kanga je probao da sa distance ugrozi Vukmirovića i nije bio precizan.

IMT je koji minut kasnije uspeo da izjednači. Vladimir Radočaj je dobio loptu na desnu nogu sa strane u šesnaestercu i udario ju je unutrašnjim delom stopala.

Pogodio je sam ugao Popovićevog gola i lepo ga lobovao, slučajno ili namerno, to je od 72. minuta bilo manje važno, jer je IMT zaostajao 1:2 i gajio je nadu da može do remija.

Katai je u 84. minutu došao u odličnu šansu da reši sve i overi pobedu svog tima, posle driblinga i šuta Endiajea, pa onda i odbrane Vukmirovića.

Katai je do kraja imao i slobodan udarac taman pred nadoknadu i gađao je preko živog zida, a Vukmirović mu je skinuo loptu i sprečio treći gol Zvezde, pa je meč završen rezultatom koji je postavio Radočaj. Srpski šampion sada ima 27 bodova na drugom mestu, IMT je sa 11 bodova na 12. mestu, a vodeći Partizan ima 31 bod.

Drugo poluvreme u toku IMT – Crvena zvezda 1:2 (1:2)

20:29

90+3′ KRAJ! Zvezda je uspela da pobedi

Do kraja je IMT ostao siguran, a njegova mreža se nije više tresla, dok Zvezdi ostaje briga zbog lakše povrede Glazera, ali i zbog činjenice da je u tri minuta dala dva gola, a u čitavom drugom poluvremenu nije mogla da postigne nijedan.

20:22

90′ Opasan šut Kataija!

Sviran je slobodan udarac za Zvezdu na ivici šesnaesterca i Katai je pucao, prebacio je živi zid ali je Vukmirović fantastično odbranio.

20:16

84′ Neverovatan promašaj Kataija!

Endiaje je driblao sa leve strane i šutirao je sa 17, 18 metara, Vukmirović je ne baš sigurno odbio loptu na nogu Kataija koji je bio bliži od Endiajea, bio je i u sredini i nije uspeo da pogodi mrežu. Vukmirović se za prvu nesigurnu intervenciju iskupio tako što je sa zemlje odbranio šut Kataija.

20:12

80′ Zvezda pokušava da dođe do trećeg gola

Katai je probao da prođe sa strane, Kanga je šutirao sa distance, imala je Zvezda i korner i za sada ne može da pritisne protivnika dovoljno da mu ugrozi gol.

20:05

72′ GOOOL! IMT se vraća u igru!

Radočaj je strelac veoma lepog i efektnog pogotka za IMT, pošto je dobio loptu od saigrača i onda unutrašnim delom stopala lobovao golmana Popovića. Ostaje pitanje da li je to i nameravao ili je hteo da ubaci loptu u peterac, ali je bio efikasan – 2:1 za Zvezdu.

20:01

70′ Propala je dobra zamisao Kange

Gabonac je probao da pošalje pas u prostor gde se ubacivao Katai koji bi izašao sam ispred Vukmirovića i pas nije bio dovoljno precizan, a Katai dovoljno brz.

19:58

65′ Kanga oprobao „praćku“, iz Zvezde otkrili kakvo je stanje Glazera

Iz Ljutice Bogdana navode da je Glazer iz igre izveden preventivno, te da povreda zbog koje je izašao iz igre, nije teže prirode. Uporedo sa time je na terenu Kanga šutirao sa distance preko gola.

19:55

63′ Grublja igra IMT-a, Zvezda ne može do gola

Sprema Bahar novu izmenu, Kraso izlazi, a umesto njega je ušao Katai. Kraso je izašao odmah nakon što je na njega grubo startovao fudbaler IMT-a.

19:50

56′ Nestvaran potez Vukmirovića, Zvezdi poništen gol!

Golman IMT-a je uhvatio loptu u svom kaznenom prostoru, što nije smeo da uradi jer mu je nju vratio saigrač nogom i sa jasnom namerom. Zvezda je dobila indirektan udarac, Kanga je pucao iz sve snage i golman je odbranio. Odmah potom je Kraso ušao u šansu i pogodio je mrežu, ali iz ofsajda, pa je gol poništen.

Prvo poluvreme u toku IMT – Crvena zvezda 0:2

19:21

45+2′ POLUVREME! Zvezda bila bolja, strepela samo zbog povreda

Mijatović je u završnici oduzeo loptu na polovini IMT-a, povukao je i driblao, a onda je, čini se, Delević uspeo da interveniše i uzme loptu u poslednjem trenutku natrčavši iz drugog plana. To je bila poslednja šansa za prvih 45 minuta u kojima su Kraso i Olanjinka ostali jedini strelci.

19:19

45′ I Điga završio na zemlji

Napucan je štoper Zvezde u glavu posle odbitka i igra je odmah prekinuta. I Điga se pridigao posle kraće pauze i stradala mu je samo usna.

19:16

43′ Glazer završio na zemlji, bizarna povreda golmana

Delević je došao do golmana Zvezde i probao je da oduzme loptu koja je trebalo da bude izvedena iz kornera i Glazer se spotakao posle nepotrebnog i neopreznog kontakta igrača IMT-a i pao je na zemlju. Nekoliko minuta je potrajao prekid, Zoran Popović je bio spreman da uđe u igru, ali se Glazer pridigao.

19:14

42′ Novi udarac domaćih, Luković gađao pored gola

Predriblao je Krasoa, a onda od noge jednog igrača crveno-belih iznudio korner.

 

19:10

38′ Opet preti Zvezda

Lučić je komplikovao na levoj strani i onda je odložio pas za Rodića levo, odakle je bek Zvezde centrirao, a Jovan Mijatović glavom zakačio loptu i poslao je u okvir gola. Vukmirović je odbranio bez mnogo muka.

19:03

34′ Opasna šansa za IMT!

Ćirković je centrirao sa leve strane, Golubović je uspeo da nadskoči Rodića na drugoj stativi i nije uspeo da iskontroliše loptu i usmeri je u gol, pa je otišla pored stative.

18:56

23′ GOOOL! Zvezda vodi 1:0

Strelac je Žan-Filip Kraso koji je povukao loptu i pored petorice igrača IMT-a našao rupu, gde je mogao da provuče šut, kada se očekivalo da će uposliti Olanjinku. Umesto toga je gađao u donji levi ugao gola IMT-a i bio je precizan – 1:0.

18:52

20′ Opet Mijatović u prilici

Olanjinka je iznudio prekršaj iskosa sa leve strane od gola IMT-a i Kanga je ubacio loptu pred peterac gde je bio Mijatović, koji nije uspeo da iskontroliše oštar centaršut i poslao je loptu preko gola.

18:48

17′ U kakva bomba Stamenića!

Sa oko 25 metara je raspalio desnom unutrašnjom po lopti i pogodio je stativu igrač Crvene zvezde. Odmah potom je Mijatović centrirao veoma oštro i činilo se dobro, ali u petercu IMT-a nije bilo nikog ko bi smestio loptu u mrežu.

18:47

15′ Zvezda bolja, ali ne drastično

Imao je i Kraso jedan pokušaj udarca, za koji nije bilo jasno da li je šut na gol, ili ubačena lopta. Bilo kako bilo, zavrnuo ju je ka golu IMT-a i uspeo je to lako da iskontroliše golman domaćih.

18:41

10′ Glazer odahnuo, lopta prozujala ispred njegovog gola

Dobre intervencije Nedeljkovića i Kange i agresivna igra da se preseče lopta IMT-a, Kraso je pokazao deo svog umeća, ali je i izgubio loptu, pa je Kodžić povukao kontru desnim krilom i centrirao je u peterac. Moglo je da bude opasno po Zvezdu.

18:34

2′ Velika šansa za Mijatovića!

Lopta je prošla po levoj strani, Lučić je poslao povratnu idealno za Mijatovića koji je sa otprilike 11 metara gađao iz prve i izblokiran je u poslednjem trenutku jer mu se isprečio jedan od igrača IMT-a.

18:33

1′ Počeo je meč „na krovu“

Zvezda je odmah uzela loptu i krenula napred ka golu protivnika.

18:11

Dobro došli u prenos meča IMT-a i Crvene zvezde

Posle gostovanja u Lajpcigu, crveno-beli idu na znatno lakše gostovanje u Superligi Srbije gde imaju 24 boda, pa moraju da sustignu Partizan koji trenutno ima sedam bodova više. IMT, sa druge strane želi pobedu jer ima 11 bodova na 11. mestu tabele, pa želi da se pridruži ekipama iz gornjeg dela tabele.

Sastavi

IMT:  Vukmirović, Delević, Vuković, Džinović, Ćirković, Kodžić, Krstić, Vukić, Zuev, Golubović i M. Luković.

Crvena zvezda: Glazer, Nedeljković, Điga, Dragović, Rodić, Kanga, Stamenić, Kraso, Olajinka, Lučić i Mijatović.

 

 

Zvezda na Krov stiže posle poraza od Lajpciga u Ligi šampiona. U prethodnom meču na tom stadionu, crveno-beli su remizirali sa Voždovcem (3:3) i počeli krizu igre i rezultata. 

DJOKOVIĆ IGRA I DUBL U PARIZU: Spektakl u prvom kolu, evo na koga idu Novak i Kecmanović

Sada ekipa Baraka Bahara nikako ne sme da dozvoli novi kiks, zato što uoči duela sa IMT zaostaje za Partizanom velikih sedam bodova.

Prvu takmičarsku utakmicu Zvezda je odigrala protiv popularnih “Traktorista” u martu 2021. godine kada smo se sastali u okviru četvrtine finala Kupa Srbije.

Slavili su izabranici Dejana Stankovića rutinski sa 3:0, dok su mrežu rivala pogađali Aleksandar Katai, Dijego Falćineli i Filipo Falko. Pored toga, Zvezda je odigrala i dva prijateljska susreta protiv IMT-a. Iz oba meča je izašla kao pobednik uz ukupnu gol razliku 10:2.

Trener Crvene zvezde Barak Bahar izneo je očekivanja pred utakmicu 13. kola Superlige Srbije, u kojoj će crveno-beli gostovati ekipi IMT.

– IMT je odličan tim. Umeli su da naprave probleme mnogim ekipama sa kojima su se sastali. Takođe igraju dobar presing, kao i odbranu. Svesni smo da ćemo morati da se pripremimo kvalitetno za utakmicu, uz maksimalan fokus, kako bismo ostvarili željeni rezultat – istakao je Bahar.

Nije želeo da otkrije koji igrači će početi utakmicu.

– Na to pitanje ću moći da odgovorim nakon treninga. Najbolje je da sačekamo i vidimo kako se ko od igrača oseća i kome je potrebno još oporavka nakon duela u Ligi šampiona.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter