Izvor: Alo.rs
03.07.2023 u 20:27
0

BUDUĆNOST PRAVI BRUTALAN TIM Podgoričani žele da pokvare planove Partizanu i Zvezdi

Amiral Bet ABA liga će biti još uzbudljivija naredne sezone

Budućnost će imati još veći budžet za narednu sezonu i cilj je da se napravi iskorak u Evrokupu. Dejan Radonjić se povukao, Petar Mijović predvodiće tim, a za stvaranje ekipe imaće oko pet miliona evra javljaju „Vijesti“.

Što se tima tiče, Suad Šehović je završio karijeru, Andrija Slavković se vratio u Budućnost iz Studentskog centra, pod ugovorima su Igor Drobnjak, Petar Popović, Alfa Kaba i Kameron Rejnolds, ali se prema pisanju spomenutog portala traži način o prekidu saradnje sa dvojicom stranaca.

LADEJ IH ODJAVIO, Makabi sad juri Petruševa

– Budžet će biti veći, jer je predsedniku kluba Draganu Bokanu na sastanku sa gradonačelnikom Oliverom Injac obećano da će glavni grad i državne firme dati oko dva i po miliona evra, to će biti polovina budžeta, ostatak će finansirati Bokan i članovi Upravnog odbora – navodi se u tekstu.

Za igrače je namenjeno oko tri miliona evra i cilj je da se napravi konkurentna ekipa za Evrokup.

– Čeka nas kompleksan i značajan posao. Uprava je obezbedila sredstva za formiranje respektabilnog sastava koji bi mogao da napravi iskorak u Evorkupu i da ostanemo konkurentni za sam vrh ABA lige. Moramo karakterno, pa tek onda količinom talenta da dovedemo ljude koji mogu da odgovore takmičarskom nivou i da to postavljamo kao jedan od prioriteta. Eventualne greške u selekciji moramo da svedemo na minimum kako bi ekipa funkcionisala već od početka priprema – rekao je Mijović.

Od trenutnog sastava nove ugovore mogli bi da dobiju Erik Grin i Džej Džej O’Brajen.

– Imamo u planu da dovedemo nekoliko crnogorskih igrača, jedna od najvažnijih stvari je da jezgro tima budu domaći igrači. Tražićemo da dovedemo momke koji mogu da donesu kvalitet ili talentovane koji mogu da nadograde sebe i budu tu u godinama koji dolaze. Jasno je i da postoje određeni igrači koje ne možemo da dovedemo zbog raznih razloga – zaključio je Mijović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter