Izvor: Tanjug.rs
25.02.2023 u 07:51
0

Duško Ivanović: Kad se izgubi zna se krivac – to sam ja

Alba šokirala Zvezdu u Beogradu!

Ne morate ništa da me pitate, kad se izgubi uvek sam ja kriv, rekao je trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović posle poraza od Albe u Evroligi (87:72).

„U drugom poluvremenu nismo igrali odbranu, napad, ništa. Naša edina opcija bio je šut za tri poena, a danas nam nije bio dan. Jedna utakmica može tako da se dobije, ali ozbiljne ekipe moraju da igraju dosta jače u odbrani u kritičnim trenucima“, izjavio je Ivanović na konferenciji za mediije.

Zvezdin trener je dodao da je uveren da potaz neće uticati na ekipu i da još ima šanse za Top 8, pogotovo što od sledeće utakmice sa Bajernom može da računa na Fakunda Kampaca.

„Idemo dalje, sledeća utakmica, Evroliga je ove sezone pokazala da nije važno ko igra, svako svakoga može pobediti. Mi mislimo da imamo šanse, od tih devet preostalih utakmica moramo dosta da pobedimo. Ne bih prognozirao, to ne zavisi samo od nas, to zavisi i od drugih“, poručio je Ivanović.

Bio je to uvod u najbolju deonicu gostujućeg tima koji je početkom poslednje četvrtine napravio seriju 10:0 i u 33. minutu otišao na velikih plus 9 – 70:61.

Tinjala je nada domaćeg tima da može da se vrati na pravi kolosek i u finišu dođe do izuzetno bitne pobede, međutim, neverovatni Lo je pogodio dve vezane trojke za 77:65 na četiri i po minuta pre kraja meča. Ubrzo je bilo i maksimalnih plus 14 i bilo je jasno da Zvezda ne može da se oporavi od nokdauna i vrati u meč.

Lo je bio najefikasniji sa 24 poena (6/7 za dva, 3/4 za tri), od toga 18 u drugom poluvremenu, Luis Olinde se zaustavio na 13, a Gabrijele Proćida 11 uz 5 skokova.

Košarkaši Srbije izgubili u Atini nakon produžetka, da li možemo do SP?

Zvezda je imala 13 skokova manje (37-24) i deset asistencija manje (22-12), a dvocifreni su bili Filip Petrušev sa 14 (3/7 za dva, 1/2 za tri), Nemanja Nedović sa 11 (3/6 za dva, 1/9 za tri) uz 5 asistencija i Luka Vildosa sa 10 (1/6 za tri) uz po 3 skoka i asistencija i 6 izgubljenih lopti.

Crveno-beli u sledećem kolu gostuju Bajernu u Minhenu, a Albu očekuje još jedan duel u Beogradu protiv Partizana.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter