Izvor: HappyBSC
11.01.2020 u 08:44
0

PANTER, A NE ČOVEK Amerikanac odveo Zvezdu u maestralnu pobedu (VIDEO)

Nakon velikog preokreta Crvena zvezda je porazila Asvel u 18. kolu Evrolige rezultatom 83:80, trojku za trijumf postigao je Kevin Panter.

Izvanrednu utakmicu odigrao je Vladimir Štimac koji je trojkom za rezultat 79:73 zadao konačan udarac Asvelu. Zvezda je napravila takozvanu duplu pobedu pošto je direktnog konkurenta za plej-of fazu savladao sa većom razlikom od one koju je nakon produžetka u Beogradu imao Asvel.

U prvom kvartalu su košarkaši Zvezde priredili pravo mučenje svojim navijačima. Skoro tri minuta im je bilo potrebno da postignu koš iz igre, a za to vreme je Asvel već sakupio 12 poena i imao više nego sigurno vođstvo. Da je i te kako moglo da bude još gore potvrđeno je par momenata kasnije kada je Marko Jagodić-Kuridža doživeo povredu pod košem francuske ekipe. Nije jasno ni šta se konkretno desilo pod obručom Asvela, Jagodić-Kuridža je postigao koš i odmah zatim uz bolnu grimasu mahao Draganu Šakoti rukama i tražio izmenu, te se do kraja utakmice više nije vraćao u igru.

Kako se i iz ovakvih bolnih stvari trpi motivacija, čini se da je upravo to uticalo da Vladimir Štimac postane pokretačka snaga Crvene zvezde. Ruku na srce, snaga u smislu da se koliko-toliko ne dopušta Asvelu da se već u prvoj ili drugoj četvrtini odlepi tako da Zvezdi ne ostanu baš nikakve šanse da može da slavi u Lionu. Već do poluvremena je Štimac sakupio 13 poena ali falila su mu makar još dvojica saigrača sa takvim učinkom da crveno-beli budu u igri tada pošto plus 19 na poluvremenu je sve, samo ne biti u igri.

Crveno-beli su bili u egalu tokom druge deonice, ali su se sve vreme osećale posledice prve iz koje je kroz utakmice francuska ekipa nosila čak 17 razlike koliko je sakupila. Napad je u prvom periodu bio veliki problem Zvezdi, malo su efikasniji bili do poluvremena, ali ono što je u globalu obeležilo prvih 20 minuta košare u Astrobelu jeste vrlo slaba odbrana Zvezde.

Igra čovek na čoveka u defanzivi je bila problem, ali ne toliki kao nedostatak faula. Kao da crveno-beli nisu imali želju ni da grubljom igrom zaustave francusku ekipu. Ono što je takođe bilo razočaravajuće tokom drugog kvartala jesu kontre tima iz Liona, a pogotovo one kada su košarkaši Asvela hitali potpuno sami ka nebranjenom košu Crvene zvezde. Već se u tim momentima slutilo da su izabranici Dragana Šakote odustali od borbe što je bio ogroman problem.

A onda je usledio treći kvartal u kom je Zvezda potpuno razoružala igrače Asvela, ali i sve one koji su sumnjali u povratak. Ubacila je Crvena zvezda čak 34 poena za deset minuta, za četiri više nego što su ubacili u celom prvom poluvremenu. Pritisak je nakon jedne takve deonice bio na igračima francuskog tima, imali su 19 poena razlike na poluvremenu, a u poslednjih deset minuta su ušli sa samo pola koša prednosti. Vladimir Štimac je doslovno dominirao. Igrao je kao u najboljim danima nekadašnji reprezentativac Srbije, ako to nisu upravo ovi. Pridružio mu se Lorenzo Braun, ali sve do momenta kada se povredio, kao i Kevin Panter. Poput Jagodića-Kuridže, ni u ovom slučaju nije bilo jačeg kontakta. U jednom momentu se Braun našao u krupnom kadru kako šepa, ali ne želi da izađe iz igre. Američki košarkaš se doslovno u napadu držao za igrača Asvela i na taj način uspevao da ostane na nogama – morao je biti zamenjen. Za razliku od Marka Jagodića-Kuridže, on se vratio na parket početkom poslednje deonice te je prvak Jadrana samo jedan kraći period utakmice igrao sa desetoricom u rotaciji.

Izostanak jednog centra pružio je minute Nikoli Jovanoviću koji je bio pravo osveženje na startu poslednje četvrtine u kom je postigao šest poena. Nakon pola sata i četiri minuta, odnosno 34 minuta, Crvena zvezda je stigla do prvog vođstva na utakmici posle slobodnih bacanja Kevina Pantera i velikog povratka u meč.

A na kraju – velika drama.

Činilo se da je gotovo kada je Vladimir Štimac pogodio trojku za 79:73 pred kraj utakmice. Potpuno su ubijeni bili igrači Asvela, ali su se onda razbudili. Crveno-beli su na 26 sekundi do kraja imali napad ali je Panter prodao loptu rivalu za izjednačenje.

Međutim, iskupio se Amerikanac. Na dve sekunde do kraja je ubacio trojku za pobedu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter