Izvor:
10.09.2019 u 15:38
0

SELEKTOR ĐORĐEVIĆ: “ Mnogo se nekih stvari izdešavalo koje su uticale na igru!“

Selektor košarkaša Srbije Aleksandar Ðorđević, posle poraza od Argentine u četvrtfinalu Svetskog prvenstva, rekao je da je tim podbacio u najvažnijoj utakmici na turniru.

– Mnogo se nekih stvari izdešavalo koje su uticale na sve ovo. Probali smo da se vratimo u trećoj četvrtini, ali opet nismo dobro otvorili poslednju deonicu. Oni su apsolutno zasluženo slavili, konstantno su držali utakmicu pod kontrolom- rekao je Ðorđević na konferenciji za medije.

On je istakao da su Argentinci bili na visini zadatka, posebno bekovska linija.

“Oni su apsolutno zasluženo slavili, konstantno su držali utakmicu pod kontrolom. Pre svega zbog njihovih bekova, dok je Vildoza sa klupe uneo dodatnu energiju i sigurnost, uz Kampaca koji je potpuno dominirao utakmicom. Imali su rešenja u šutu, prodoru, piku, situacijama jedan na jedan.Specijalna utakmica za njega. Uz Laprovitolu i Skolu držao je kontrolu utakmice“.

Potom se osvrnuo na igru svog tima.

“Mnogo puta nestrpljivo, mnogo grešaka u situacijama koje su morale da se odigraju mirnije… Da gradimo akciju za šut ili dodavanje. Slušavši Nemanju Bjelicu na konferenciji za medije, shvatam da je u njemu postojala velika doza pritiska. Svi smo mislili da to ne postoji, da smo jaka grupa momaka koja može da izdrži sve to. I dalje mislim da jesmo. Ovi momci su radili mnogo dobro od pocetka sve što smo zacrtali“.

Ðorđević je govorio i o pritisaku koji je tim imao.

– Neki igrači osete pritisak, neki ne. Kada vidite jednog Bjelicu, da igrača s toliko iskustva oseti takav pritisak i presiju, kada isprica sve tako javno… Meni se otvore oci. Ne treba Bjelica da se oseća krivim, on je veliki sportista. On je veliki igrač. Svi su krivi za ovo, ja na prvom mestu. Mi kao grupa znamo da izađemo iz ovoga i to je jedini cilj. –

Košarkašima Srbiji sledi borba za plasman od 5. do 8. mesta.

– Teško je, imamo još dve utakmice, moramo da podignemo glavu. I dalje verujem da mi možemo. Videćemo kako ce se druge utakmice odvijati, rešiti. Da vidimo protiv koga ćemo igrati jer to peto mesto može odluči ko ce na Olimpijske igre, što je izuzetno važno. U ovom trenutku moramo svi da analiziramo situaciju i krenemo kroz trening da se dignemo. Imacemo dan više za odmor, koji ce nam biti jako važan. Ova utakmica se nije završila dobro po nas. –

Ðorđević je rekao i da je njegov tim igrao sa dosta nervoze, ada se ovakve utakmice dobijaju mirom i staloženim stavom.

– Na početku smo mnogo grešili. Odbrana nije bila dobra, primili smo preko 90 poena. Argentinci su ušli u dobar šuterski ritam, mi smo ih ostavljali same, tu nisu prošla naša preuzimanja po automatizmu. Probijali su nas do koša i to su greške koje smo skupo plati. U trecoj cetvrtini smo odigrali dobro, u poslednjoj cak bili tu negde, ali kada ekipa ude u takav ritam kakav su oni ušli, s velikom dozom kreativnosti i razigravanja. Igraju njihovu karakteristicnu košarku, pa te trojke koje smo primili u poslednjim sekundama… Nije bilo lako. Neke napadacke odluke su bile ishitrene, pogrešne. To je stvar citanja situacije. –

Selektor Srbije zahvalio i Vasiliju Micicu za požrtvovanost i hrabrost u teškim momentima, posle cega je poslao iskreno saucešce njegovoj porodici.

tanjug.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter