Izvor:
05.09.2019 u 17:46
0

SELEKTOR ĐORĐEVIĆ O NAREDNOM PROTIVNIKU: Imamo svoj način da se spremimo za Portoriko

Selektor košarkaša Srbije Aleksandar Ðorđević, pred sutrašnji meč sa Portorikom u drugoj fazi Svetskog prvenstva u Kini, rekao je da imaju svoj način kako će se pripremiti za taj susret.

Sa tri ubedljive pobede i osvojenim prvim mestom u grupi D, reprezentacija Srbije je iz Fošana doputovala u Vuhan, gde će sutra od 10:30 odmeriti snage sa Portorikom, a posle neočekivane situacije sa promenama termina za trening, Srbija će se za sutrašnji meč pripremati bez ulaska u halu.

– Imamo svoj način na koji ćemo da se pripremimo za ovakvu utakmicu. Zahtevne su satnice. Probudili smo se u pola sedam, doručkovali, a onda više od sat i po putovali do aerodroma, odakle smo, uz dobru organizaciju lako prošli do aviona. Ušle su sve četiri ekipe i došli smo do Vuhana. Oko 14.45 smo završili s ručkom, a imali smo promenjenu satnicu treninga, dali su nam termin u 16 i mi smo odmah odlučili da ne idemo, jer je to sve jako, jako naporno fizički za igrače – izjavio je Đorđević.

– Odradili smo lagani trening u hotelu, što je običaj kada imamo utakmicu jednu za drugom. Sve je prošlo u dobrom redu, regularno. Novi grad, novi hotel, sve ostalo je isto. Hale slične, parketi, koševi, tako da će nam biti potrebno samo malo vremena da se adaptiramo na nove uslove – rekao je Đorđević na konferenciji za medije.

Selektor je napomenuo da ekipa neće trenirati ni u petak ujutru, već će na parket dvorane u Vuhanu izaći pred utakmicu.

– Nećemo imati trening u petak, pošto je termin opet rano ujutru. Mislim da je bolje da se sačuva energija. Vrlo je malo vremena prošlo između utakmice koja se kasno završila, do treninga koji bi bio u petak ujutru, tako da nije ni to dobro u ovako zahtevnom takmičenju. Imamo svoj način na koji ćemo da se pripremimo za ovakvu utakmicu – istakao je Aleksandar Đorđević.

Košarkaši su svoj program odradili u hotelu, pa će potpuno sveži dočekati meč s Portorikom.

– Koncentracija je dobra u timu. Svi igrači su dobro reagovali, odradili dobar trening kako bi vratili telo u tonus. To je cilj – zaključio je Đorđević.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter