Izvor: Happy BSC Portal
10.11.2023 u 22:27
0

ZVEZDA POSLE VELIKE DRAME PALA U BARSELONI: Crveno-beli pobedili sami sebe (FOTO/VIDEO)

Košarkaši Barselone dočekuju Crvenu zvezdu u meču 7. kola Evrolige.

Košarkaši Crvene zvezde od 20.30 gostuju Barseloni koja je posle Real Madrida najbolji tim dosadašnjeg dela sezone. Crveno-beli su u prošlom kolu prekinuli seriju od četiri poraza i pokušaće da iznenade katalonskog giganta na nnjegovom terenu. Barselona je do sada izgubila samo u derbiju protiv Reala i želi da nastavi trku za najvećim protivnikom.

Zvezda će biti oslabljena za neigranje Marka Simonovića, Adama Hange i Branka Lazića, dok je Rokas Jokubaitis jedini pod znakom pitanja u taboru rivala. Prethodne sezone su oba duela bila izuzetno neizvesna, pa se u Zvezdii nadaju da bi i ove godine mogli da pariraju velikom rivalu.

PARTIZAN – FENERBAHČE: Čudesna pobeda crno-belih! Gubili 15 razlike pa preokrenuli!


Barselona je uoči ovog kola bila na učinku 5-1, a Crvena zvezda na 2-4.

Odmah nakon utakmice u Barseloni, tim putuje direktno za Zadar gde je već u nedelju od 17 sati očekuje meč sa Zadrom, a već u utorak i četvrtak slede mečevi sa Fenerbahčeom i Olimpijakosom.

Dvorana: Blaugrana; Sudije: Javor, Paterniko, Viklicki

Barselona: Orioli, Laprovitola, Brizuela, Satoranski, Jokubbaitis, Kalinić, Abriines, Parker, Da Silva, Veseli, Ernangomez, Nadji

Crvena zvezda: Nejpir, Teodosić, Dos Santos, Nedović, Davidovac, Mitrović, Giedraitis, Tobi, Bolomboj, Ilić, Lazarević, Kuzmić.

KK Barselona – KK Zvezda 86:81 (21:18, 26:25, 18:19)

 

Mitrović je postigao 11 poena, Nedović osam, Teodosić sedam, a Davidovac šest u timu Zvezde. Kod domaćina Hernangomez je postigao 15 poena, Parker devet, Veseli šest, a Kalinić i Satoranski po pet.

Crveno-beli dominiraju u skoku, imaju 23 skoka, čak 11 više od Barselone. Od toga imaju 11 ofanzivnih skokova, a Barselona samo jedan.

Crveno-beli su se ispromašivali za tri poena, pogodili su tri od 15, a prvu su pogodili u 12. pokušaju.

Četvrta četvrtina

40. minut – Parker iz ćoška pogađa za dva u poslednjoj sekundi napada – 83:78. Nejpir nije pogodio za tri, lopta za Barselonu.

Teodosić 12 sekundi pre kraja pogađa za tri – 83:81. Mitrović je zaradio tehničku jer je ometao igrača Barselone pri izvođenju lopte. Abrines je pogodio slobodno bacanje – 84:81.

39. minut – Kalinić prekida minute bez poena. Zvezda je propustila tri napada za vođstvo – 78:75. Mitrović zakucava pod prekršajem – 78:77. Nejpir je upisao novu asistenciju. izjednačenje – 78:78. Veseli vraća istom merom, pogađa za dva pod faulom – 80:78. Sferopulos traži čelendž jer smatra da je Veseli laktom odgurnuo Teodosića pre koša. Nije prihvaćen čelendž. Tehničku je zaradio Joanis Sferopulos. Laprovitola kažnjava to bacanjem – 81:78. Veseli nije pogodio dodatno slobodno bacanje. Do kraja 1:21. Greši Teodosić u napadu, napravio je duplu.

38. minut – Kakva drama na kraju utakmice. Najzaslužniji je Mitrović, koji donosi Zvezdi prvo izjednačenje (78:78).

36. minut – Davidovac vraća Zvezdu, kakva borba, ponovo Nejpir pravi dosta grešaka. Nova prilika za crveno-bele povedu. Baš šteta, tri napada ispušetna za vođstvo. Kalinić iz tranzicije povećava prednost (78:75).

34. minut – Šteta, ponovo je Zvezda imala šansu da povede, ali Teodosić je ponovo promašio za tri poena. Barselona, odmah uzvarća i vraća prednost od četiri poena (74:70).

32. minut – Velika borba na početku poslednje deonice. Zvezda je i dalje u igri, sada je na minus dva (69:67). Trojka vraća crveno-bele u rezultatsku klackalicu.

Treča četvrtina

30. minut – Imala je Zvezda šansu da u poslednjem napadu povede prvi put na utakmici, ali Teo je promašio, a odmah u sledećem Parker postiže koš. (65:62). Nema dileme da nas čeka uzbudljiva poslednja četvrtina.

28. minut – Zvezda se vraća, i vratili se ponovo u igru. Sada su samo na minus četiri. Pre svega zahvaljujući dobroj odbrani. Čeka nas velika borba do kraja utakmice (61:57).

26. minut – Barselona održava prednost oko deset poena. Brzopleto rešavaju akcije u napadu. Igra se brzo, koji se čini više odgovara Kataloncima. Stekao se utisak da je crveno-bele stigao umor (60:51).

25. minut – Davidovac krade loptu i ostavlja samog Nedovića na trojci koji poentira, ali Laprovitola uzvraća ekspresno.

24. minut – Užasno igra Nejpir u ovom trenutku, Sferopulos ga menja za Teodosića. Veseli neverovatan sa poludistance ponovo. Nejpir ipak i dalje u igri. Sada dolazi do izmene nakon lošeg napada crveno-belih. Davidovac krade loptu, pa Nedović pogađa otvorenu trojku za 11. poen.

23. minut – Satoranski ostaje sam i lagano pogađa novu trojku – 53:46.

22. minut – Trojka Parkera na startu drugog poluvremena, ali uzvraća Davidovac. Oba tima su na početku drugog poluvremena su postigli po trojku. Iste meta, isto rastojanje. Čini se da crveno-beli igraju dosta agresivnije u nastvaku meča.

Druga četvrtina

20.minut –  Ma, idemo bre: Teodosić i Nedović ostavili Barselonu u šoku – 47:43. Smanjila je Zvezda na sedam i odmah primila trojku. Tada je Teodosić uzvratio, a Zvezda je nakon koraka Silve dobila priliku da dodatno smanji prednost. u poslednjih 18 sekundi.  Teodosić uzvraća trojku, a onda Nedović trojkom vraća Zvezdu na „samo“ četiri poena zaostatka.

18. minut – 44:33 – Neuspešan čelendž, ostaje odluka – faul na terenu. Brizuela faulira Nedovića i sprečava prodor. Zvezda šutira trojke do sada 0 od 10. Odbrana na momenat ide ispod bloka Nedoviću i naš bek to koristi, pa pogađa za tri poena. Grimau traži tajmaut. Sada ni Barsa ne pogađa ništa i Zvezda ima malo sreće u odbrani. Faul nad Bolombojem, koji ide na slobodna bacanja. Prvi put neprecizan, drugi put se popravlja. Sve bolja odbrana Crvene zvezde. Giedraitis uzima previše teške šuteve, čak i za njega. Mitrović pravi nesportski faul povlačenjem Satoranskog sa leđa i Čeh to koristi sa penala na drugoj strani.

17.minut – Uspela je Zvezda da veže seriju dobrih odbrana, ali ne i da je u potpunosti materijalizuje. Ipak, Nedović je uzeo loptu i pogodio trojku preko ruke što je bio prvi pogodak za tri iz 12 pokušaja i spustio zaostatak na minus deset pa je Grimau tražio tajm-aut.

16. minut – 42:29 – Ponovo je Jokubaitis napravio šou i prodorom došao do koša uz faul i velikih 19 razlike. U međuvremenu su Nejpir prodorom i Giedraitis zakucavanjem vezali dva napada i malo pokrenuli igru. Nakon dobre odbrane je usledila i majstorija Mitrovića na obruču pa je Zvezda vezala tri realizovana napada.

15. minut – Nejpir prekida nalet domaćina – 39:25. Jokubaitis pod faulom postiže dva poena – 41:25. Pogodio je za 42:25.

14. minut – 39:23 – Kuzmić u igri kod Zvezde da proba da zaustavi Vilija. Mitrović dobija pas i na drugi obruč pogađa uz faul. Imaće dodatno slobodno bacanje, koje koristi. Vili Ernangomez opet dobija loptu blizu košu i koristi. Sada svi pogađaju sve, Džabari Parker pogađa sa poludistance. Svi pogađaju osim igrača Zvezde. Ernangomez pogađa svoju drugu trojku. Teodosić promašuje još jedan šut za tri poena, stiže ga umor i zameniće ga Nedović.

13. minut – Mitrović dva plus jedan 30:23. Deseti poen Ernangomes, Teodosić pokušao za tri, Zvezda i dalje bez trojke. Parker 34:23.

12.minut – Očajan start druge četvrtine, Barselona iz kontri do najveće prednosti – 30:20. Vili Ernangomez je otvorio četvrtinu poenima uz faul i pogodio dodatnoi bacanje, ali je Teodosić nastavio da deli čudesne lopte i Tobi je iz skoka spustio loptu u obruč. Usledila je i sjajna odbrana Zvezde, a Tobi je to prioopustio da iskoristi jer je promašioo trojku pa je Džabari Parker iz tranzicije kaznio novim poenima. Nakon nove greške, Barselona je uspela da dođe do osam, a zatim iz nove tranzicije atraktivnim zakucavanjem Parkera i do najvećih deset razlike.

Prva četvtrtina

10. minut – 21:18 – Vili Ernangomez precizan za tri poena iz desnog kornera. Prelepa akcija Zvezde, odlično kruži lopta i Tobi pogađa iz reketa. Prvi faul Zvezde u 10. minutu igre i to na šutu, faul Nejpira. Ernangomez ide na liniju penala i pogađa samo jedno bacanje. Jago prvi put na parketu. Teodosić u narednom napadu vidi što niko nije, upošljava Davidovca i ovaj lako pogađa. Poslednji napad Zvezde. Lopta nekako dolazi do Davidovca, ali on neprecizan u šutu za tri preko ruke.

9. minut – Previše otvorenih šuteva je promašila Zvezda, a Ernangomez nema taj problem. Nova dvojka domaćih za „plus šest“. Tobi uspeva da poentira posle ofanzivnog skoka.

8. minut – 18:14 – Dobra odbrana Zvezde nakon tajmauta. Nespretno dodavanje Nejpira, ali lopta nekako dolazi do Mitrovića, koji biva fauliran. Precizan sa penala oba puta centar Zvezde. Laprovitola nakon pika upošljava Parkera za tri i ovaj precizan.

7. minut – Ponovo Teodosić za Davidovca i brzih 6:0 Zvezde za povratak u rezultatski egal.

6. minut – – Veseli koristi mismečeve koji se otvaraju i sada pogađa iz reketa poluhorogom. Prvi tajmaut. Ulazi Miloš Teodosić na teren prvi put. Preteške šuteve traži Nejpir, ali ništa ne uspeva da iskoristi. Da Silva potpuno sam u desnom korneru i pogađa. Nekoliko fantastičnih poteza Teodosića i spuštaju na samo tri razlike. Tajmaut Grimau.

5. minut – veseli postiže svoj šesti poen – 13:6. Tajm-aut za Zvezdu.

4. minut – 11:6 – Gubi loptu Luka Mitrović nakon pokušaja dodavanja iz reketa. Veseli na drugoj strani dodaje iz igre leđima Kaliniću na prodor. Davidovac drugi put šutira za tri, opet neprecizan, ali Mitrović hvata skok i precizan. Kalinić iz levog kornera precizan za tri.

3. minut – Bolomboj posle ofanzivnog skoka dolazi do svojih prvih poena, ali brzo uzvraća Veseli.

2. minut – Veseli sa distance za 4:0. Mitrović je fauliran pri šutu, pogodio je oba bacanja – 4:2. Veseli sa poludistance poentira, a onda Abrins lupa blokadu Luki Mitroviću na drugoj strani. Zvezda do prvih poena dolazi upravo preko Mitrovića koji je pogodio dva bacanja.

1. minut – 0:0 – Sudija podbacuje loptu i prvi napad za Zvezdu. Da Silva dvojkom otvara utakmicu – 2:0. Prvi napad za Crvenu zvezdu na utakmici, Nedović promašuje težak šut. DSa Silva fintira i postiže prve poene na meču. Neprecizno dodavanje Nejpira, lopta za Barselonu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter